Acțiunile IAR s-au depreciat semnificativ la Bursa de Valori București

Acțiunile IAR Brașov au scăzut din nou în ședința de marți, de la Bursa de Valori București. Specialiștii spun că acțiunile producătorului brașovean se află pe un trend descrescător, după ce în octombrie acestea au cunoscut o puternică apreciere. Acțiunile IAR Brașov s-au depreciat cu 1,16 procente, fiind a doua depreciere spectaculoasă a sedinței de marți, după acțiunile Teraplast care au scăzut cu 1,45%.
De altfel, ședința de de marți a avut o evoluţie mixtă a indicilor bursieri, valoarea tranzacţiilor, după primele 30 de minute, fiind de 535.365 lei (112.407 euro).
Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide 16 companii, consemna o apreciere de 0,10% după prima jumătate de oră de tranzacţionare, indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, înregistra un avans de 0,09%, în timp ce indicele BET-FI al SIF-urilor scădea cu 0,38%.
BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, era în urcare cu 0,11%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, consemna o apreciere de 0,01%, iar reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, era în coborâre cu 0,08%.

Citeste și:  Titlul GUINNESS WORLD RECORDS™ pentru cea mai mare dioramă din piese LEGO din lume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.