Activitatea profesorilor să fie evaluată semestrial! Propunerea vine din partea Consiliului Național al Elevilor

Activitatea profesorilor ar putea fi evaluată semestrial. Este o propunere a Consiliului Național al Elevilor trimisă către Ministerul Educatiei. Elevii spun că ar trebui luate în considerare, printre altele, metodele inovative de predare și atmosfera generală la orele de curs.

Propunerea vine după un anunț de la Ministerul Educatiei potrivit căruia este deja în pregatire un asemenea mecanism de feedback din partea elevilor.

După aproape 5 ani de când elevii au dobândit dreptul de a acorda feedback semestrial cadrelor didactice, Consiliul Naţional al Elevilor a propus crearea unui instrument de feedback reglementat, care să asigure acordarea corectă a acestuia. Ce ne dorim noi este ca în sălile de clasă din întreaga ţară să pornească dialoguri cu privire la calitatea actului de predare şi învăţare, aşa cum este el perceput de către elevi. Doar în acest fel vom putea vorbi despre o educaţie de calitate, centrată cu adevărat pe nevoile elevilor. Menirea acestui instrument este, aşadar, să creeze un canal de comunicare, pentru a construi relaţii de colaborare între elevi şi profesori, nu de a căuta vinovaţi sau de a arăta cu degetul”, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Citeste și:  Atelierele Creatorilor, în Săptămâna verde, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.