Activități diverse în acest weekend la Brașov, cu ocazia Forumului Orașelor Verzi

Forumul Orașelor Verzi. Astăzi, între 9.30 și 18.00, pe terenul de sport de la Colegiul Național Andrei Șaguna se desfășoară cea de a doua zi a Conferinței internaționale de politici publice de mediu, eveniment care se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, în cadrul Forumului Orașelor Verzi.

Cel mai important moment al zilei este semnarea Convenției primarilor, eveniment care se va desfășura între orele 11.30-13.00. Alte teme care se vor dezbate pe parcursul zilei sunt: Mobilitatea cu bicicleta, Zonele verzi și schimbările climatice, Zonele verzi în Orașele Europene, Cum dezvoltăm zonele verzi în interiorul orașelor, în contextul schimbărilor climatice? Către o economie circulară, despre managementul eficient al deșurilor.

Citeste și:  Marșul bicicliștilor revine pe străzile Brașovului!

Continuă și seria de evenimente dedicate publicului larg organizate în cadrul forumului. Astfel, astăzi, de la ora 15.00, în zona dintre magazinul Star și Modarom începe seria de evenimente ,,Street Delivery”. De la ora 11.00, în Piața Brassai, va avea loc un atelier de cățărare. De la ora 14 la 22.00, pe Aleea de Sub Tâmpa cei mici, dar și cei mari vor putea învăța să meargă cu cu bicicleta și trotineta, în cadrul unui atelier derulat de Asociația Tot Mai Verde. Între 15.00 și 19.00, la Aro Palace, se desfășoară conferința Pro Afaceri Verzi. Iar Alpin Film Festival continuă proiecțiile cu documentare dedicate culturii și civilizației montane.

Citeste și:  Brașoveanul Ovidiu Gârbacea onorat cu Ordinul Excelență Olimpică de către COSR

Reamintim că începând de azi, până duminică, tot în cadrul Forumului Orașelor Verzi, transportul în comun este gratuit pe liniile municipale (inclusiv linia 20).

Și astăzi, în intervalul 10.00-22.00 vor fi restricții de circulație pe străzile: Mureșenilor, George Barițiu și Șirul Beethoven.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.