Activități specifice derulate de către polițiștii brașoveni pentru menținerea siguranței rutiere

Polițiștii brașoveni au derulat mai multe acțiuni pentru menținerea siguranței rutiere pe raza județului Brașov.

  • Polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Zărnești efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În fapt, la data de 06 septembrie 2021, în jurul orei 00.55, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 29 ani, care conducea un autovehicul pe DJ112A, pe raza localității Vulcan din județul Brașov.

La solicitarea cadrelor de poliție de a prezenta documentele personale și ale autovehiculului condus, bărbatul nu a putut prezenta polițiștilor permisul de conducere, făcând mențiune asupra faptului că deține permis de conducere emis de autoritățile din Belgia. În continuarea verificărilor, s-a stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, polițiștii au constatat faptul că autovehiculul are inspecția tehnică periodică expirată, sens în care, conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată și modificată cu completările ulterioare.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

  • La data de 05 septembrie 2021, în jurul orei 01.15, polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Poiana Brașov au depistat în trafic un bărbat din județul Galați, care conducea un autovehicul pe raza Stațiunii Poiana Brașov din județul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,78 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

  • Polițiști din cadrul Poliției Orașului Zărnești efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În fapt, la data de 03 septembrie 2021, în jurul orei 20.53, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, care conducea un autovehicul pe strada Ciucaș din orașul Zărnești, județul Brașov.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,54 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

  • La data de 04 septembrie 2021, în jurul orei 10.10, polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 31 ani, care conducea un autovehicul pe DN73, pe raza Stațiunii Râșnov din județul Brașov.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,03 mg/l alcool pur.

La testarea conducătorului cu aparatul DrugTest rezultatul a fost pozitiv. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a substanței psihoactive în organism.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvâșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Foto, Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.