Activități specifice derulate de către polițiștii brașoveni pentru menținerea siguranței rutiere cu ocazia festivalului Massif

  • Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Astfel, la data de 03 martie 2023, în jurul orelor 11.00, polițiștii au oprit în trafic o femeie, în vârstă de 35 de ani, din municipiul București, care conducea un autoturism pe strada Poiana Soarelui din stațiunea Poiana Brașov .

În timp ce polițiștii efectuau controlul, au observat indicii în comportamentul conducătoarei auto că s-ar fi aflat sub influența substanțelor interzise, fapt pentru care s-a procedat la testarea sa din punct de vedere al prezenței substantelor psihoactive iar rezultatul a fost pozitiv la substanța canabis.

În consecință, femeia a fost condusă la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de mostre biologice pentru a se stabili cu exactitate prezența în organism a substanțelor psihoactive consumate.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

  • Polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov efectuează cercetări într-un dosar penal, după ce un conducător auto aflat pe raza stațiunii a fost oprit în trafic iar testul pentru stabilirea concentrației alcoolice din organism a indicat o valoare peste limita legală.

Cercetările au arătat că, în data de 03 martie 2023, în jurul orei 17.20, polițiștii au oprit pentru control un autovehicul, la volanul căruia se afla un cetățean bulgar, de 26 de ani, din municipiul Brașov.

Pentru că în comportamentul conducătorului auto polițiștii au observat o stare de agitație, s-a procedat la testarea lui din punct de vedere al stabilirii prezenței alcoolului în organism iar rezultatul a indicat o valoare 0,82 mg/l alcool pur.

Față de rezultatul obținut, polițiștii au condus persoana la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice.

Citeste și:  Asociația Antiteatru prezintă piesa "Crocodil", astăzi, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

În cauză a fost întocmit un dosar penal, în care polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ” conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să se propună soluție legală.

  • 03 martie 2023, în jurul orei 19.15, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 27 de ani, din comuna Berceni, județul Buzău, care conducea un autovehicul, ce avea montate plăcuțe cu număr de înmatriculare provizoriu, pe strada Aurel Vlaicu din municipiul Brașov.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române, a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat că numărul de circulație fusese atribuit unui alt autoturism dar expirase și, în consecință, era nul. Mai mult, se pare că autoturismul a fost inițial înmatriculat în Olanda dar a fost radiat în data de 16.11.2022.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, respectiv neînmatriculat și cu număr fals, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei

  • Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Săcele efectuează cercetări într-un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, după ce un conducător auto aflat pe raza stațiunii Poiana Brașov a fost oprit în trafic iar testul pentru stabilirea concentrației alcoolice din organism a indicat o valoare peste limita legală.

Cercetările au arătat că, în data de 03 martie 2023, în jurul orelor 20.00, polițiștii au oprit pentru control un autovehicul, la volanul căruia se afla un bărbat, în vârstă de 37 de ani.

Citeste și:  Creșa Brașov promovează educația pentru mediu prin "Săptămâna Verde"

Pentru că în comportamentul conducătorului auto polițiștii au observat o stare de agitație, s-a procedat la testarea lui din punct de vedere al stabilirii prezenței alcoolului în organism iar rezultatul a indicat valoarea de 0,90 mg/l alcool pur.

Față de rezultatul obținut, polițiștii au condus persoana la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând ca, la finalizarea acestora, să se propună soluție legală.

  • La data de 03 martie 2023, în jurul orelor 23.00, polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov au oprit pentru control, pe strada Lebedei din municipiul Brașov, un autovehicul care era condus de un tânăr, în vârstă de 22 ani, din sat Teșina, jud. Prahova.

Întrucât conducătorul auto manifesta comportamentul unei persoane ce s-ar fi aflat sub influența substanțelor psihoactive, polițiștii au procedat la testarea acestuia din punct de vedere al stabilirii prezenței unor astfel de substanțe în organism iar rezultatul a fost pozitiv la substanța canabis.

În cauză s-a întocmit dosar penal, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brasov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

  • Polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov efectuează cercetări în cadrul a patru dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul sub influența altor substanțe”.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse de polițiștii rutieri, în perioada 03 martie-04 martie 2023, între orele 17.00-01.00, pe raza localității Râșnov au fost opriți pentru control trei conducători auto, cu vârste cuprinse între 28 și 32 ani.

Citeste și:  Brașoveanul Ovidiu Gârbacea onorat cu Ordinul Excelență Olimpică de către COSR

Având în vedere că aceștia prezentau indicii în comportamentul lor că s-ar fi aflat sub influența substanțelor interzise, cei trei conducători auto au fost testați din punct de vedere al stabilirii prezenței unor astfel de substanțe în organism iar rezultatul a fost pozitiv la doi dintre ei pentru substanța canabis iar la cel de-al treilea la substanța cocaină.

Polițiștii continuă cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, urmând ca, la finalizarea acestora, să se propună soluție legală.

  • Polițiștii râșnoveni efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, cu persoana cercetată în stare de reținere, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și  “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Astfel, în data de 04 martie 2023, în jurul orei 01.00, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, o femeie, în vârstă de 31 de ani, care conducea un autoturism pe raza localității Râșnov.

Întrucât conducătoarea auto nu a putut face dovada deținerii unui permis de conducere, polițiștii au efectuat verificări în bazele de date aparținând Poliției Romane, ocazie cu care s-a stabilit că aceasta nu este posesoarea unui astfel de document.

Mai mult, la testarea conducătoarei auto cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv la canabis. În consecință, aceasta a fost condusă la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanței psihoactive în organism.

Polițiștii au luat măsura reținerii femeii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Brașov.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.