Actorul Costel Constantin a încetat din viata la varsta de 81 de ani

Tragedie în lumea teatrului românesc! Miercuri, Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București a anunțat cu profund regret trecerea în neființă a marelui actor de teatru și film Costel Constantin, la vârsta de 81 de ani. Cu o carieră impresionantă care s-a întins pe parcursul a cinci decenii, Constantin a fost o figură emblematică a scenei artistice românești.

Costel Constantin s-a născut pe 27 august 1942 într-o modestă familie bucureșteană. Drumul său către celebritate a început după absolvirea Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București, sub îndrumarea profesorului Beate Fredanov, în 1964.

Primul său pas pe scenă a avut loc la Teatrul Național din Iași, în rolul din piesa „Beckett” de Jean Anouilh. În 1969, Radu Beligan, actor și director la Teatrul Național București, l-a remarcat pe Constantin și l-a adus înapoi în Capitală. Debutul său pe scena TNB a avut loc în 1970, cu rolul lui Nick din „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee.

Citeste și:  Festivalul „La noi la Victoria veniți!” va polariza și în acest an atenţia locuitorilor din orașul Victoria şi din împrejurimi

Constantin și-a lăsat amprenta asupra unui număr impresionant de spectacole și producții cinematografice, câștigându-și recunoașterea prin talentul și versatilitatea sa.

Unul dintre cele mai notabile roluri ale sale a fost în spectacolul „Omul care a văzut moartea”, în care a jucat peste 200 de reprezentații în zece ani.

Anul trecut, după o carieră de șase decenii, Costel Constantin și-a luat rămas bun de la public, jucând ultimul său rol pe scena Teatrului Național din București.

Trecerea sa lasă un gol imens în peisajul cultural al României, iar amintirea sa va continua să trăiască prin contribuția sa inestimabilă la arta teatrală și cinematografică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.