Acuzați de proxenetism, camătă și șantaj! Percheziții domiciliare și în Brașov

Poliţiştii şi procurorii braşoveni au reţinut, marţi seară, mai multe persoane într-un dosar de şantaj, camătă şi proxenetism, alte două persoane vizate de anchetă fiind plasate sub control judiciar. Suspecţii au fost ridicaţi şi duşi la audieri în urma mai multor percheziţii făcute în Braşov, dar şi în Bucureşti, Ilfov, Prahova şi Argeş.

„Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada ianuarie-octombrie 2023, persoanele bănuite de proxenetism ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe femei, atât pe raza judeţului Braşov, cât şi în alte judeţe. De asemenea, una dintre persoanele bănuite de săvârşirea infracţiunii de camătă ar fi acordat împrumuturi, percepând o dobândă cuprinsă între 20%-40%, iar în cazul uneia dintre persoanele bănuite s-a stabilit faptul că aceasta ar fi condus un autovehicul pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere. Totodată, două dintre persoanele bănuite ar fi şantajat alte două persoane vătămate, prin constrângere şi ameninţări, să le remită sume de bani necuvenite”, a transmis, marţi seară, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov.

Citeste și:  Studiu: România se află pe locul 89 în clasamentul celor mai atrăgătoare țări pentru cei care vor să lucreze în străinătate

Cu ocazia desfășurării perchezițiilor au fost ridicate, printre altele, un autoturism, dar și bijuterii și sume de bani în valoare de aproximativ 150.000 de lei.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.