ADCC NATIONALS 2024: Cea mai prestigioasă competiție de grappling din România va avea loc în weekend la Săcele

ADCC Nationals 2024, cea mai prestigioasă competiție de grappling din România, va avea loc pe data de 1 iunie la Săcele, organizată de Alexandru Constantin.
Evenimentul promite să adune la un loc cei mai buni practicanți de Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ) și grappling din țară, oferind o platformă de competiție de nivel internațional.

Importanța ADCC pentru Practicanții de BJJ și Grappling din România

ADCC (Abu Dhabi Combat Club) este recunoscută ca cea mai puternică organizație de grappling din lume, fiind prima care a oferit premii în bani sportivilor.

Aceasta permite practicanților din toate sporturile de contact cu componenta la sol să concureze sub același regulament.
Competiția reprezintă o oportunitate unică pentru sportivii români de a se confrunta cu cei mai buni în domeniu și de a-și testa abilitățile într-un cadru profesionist.

 Participanții și Noutățile Evenimentului

Organizatorii se așteaptă la o participare masivă, estimând un număr de aproximativ 500 de sportivi, atât copii, cât și adulți.

În premieră pentru România, evenimentul va include și ADCC Kids National, oferind tinerilor practicanți șansa de a concura într-o competiție de înalt nivel.

Regulile ADCC: Diferențe Semnificative

ADCC se distinge prin orientarea sa către zona de submission. Regulile sunt foarte permisive în ceea ce privește finalizările și proiecțiile, aducând un plus de adrenalină și spectacol pentru toți participanții și spectatori.

Citeste și:  Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat deschise Jocurile Olimpice de la Paris

În prima jumătate a meciului, punctele nu se aplică, încurajând un joc ofensiv și descurajând tragerea de gardă, care este depunctată.

Recomandări pentru Cluburi și Sportivi

Antrenorii sunt sfătuiți să studieze cu atenție regulamentul competiției și să își informeze sportivii, în special pe cei tineri, pentru a asigura o desfășurare fluentă și fără incidente a competiției. Este esențial ca toți participanții să fie bine pregătiți și să înțeleagă specificul regulilor ADCC.

 Avantajele Participării

Titlul de campion ADCC este unul dintre cele mai râvnite în CV-ul oricărui grappler. Competiția reunește practicanți de grappling, BJJ, judo, lupte libere, greco-roman, sambo și wrestling, determinând clar o ierarhie a atleților și decidând campionul suprem.

Lista campionilor ADCC de-a lungul timpului poate fi găsită https://www.bjjheroes.com/tag/adcc-champions.

 Despre Organizator

Alexandru Constantin este o figură respectată în comunitatea de jiu-jitsu brazilian din România. Antrenor Emerit, cu multiple titluri mondiale și europene, Constantin este reprezentantul ADCC în România și fondatorul clubului Roots System din Brașov. Pasiunea și devotamentul său pentru acest sport au fost recunoscute de comunitatea națională și internațională de BJJ.

Despre importanţa acestei competiţii ne-a spus mai multe organizatorul Alexandru Constantin:

1. Ce inseamna o competitie de nivelul ADCC pentru practicantii de BJJ & grappling din Romania?

Citeste și:  Celine Dion, revenire triumfală pe scenă la Jocurile Olimpice de la Paris

ADCC este la ora actuala cea mai puternica organizatie de grappling din lume, prima care a oferit sportivilor premii in bani, permițând  practicanților din toate sporturile de contact cu componenta la sol sa lupte sub acelasi regulament.

2. La cati participanti va asteptati la ADCC Romania 2024?

Formatul ADCC este familiar si indragit la noi in tara de catre sportivi si antrenori, de aceea de la an la an ne bucuram sa vedem o crestere a numarului practicanților , fapt ce ne încurajează si pe noi sa organizam competiții de acest gen.
Anul acesta,  pe 1 Iunie, la Brasov, vom avea in premiera la noi in tara si ADCC Kids National, unde vom găzdui un nr aproximativ de 500 de sportivi, copii si adulti.

3. Ce difera la regulile ADCC fata de alte competitii de grappling?

În primul rand, directia luptei se îndreaptă catre zona de submission.
Este competitia cu cele mai permisive reguli cu privire la finalizări si proiectări la profesionisti, ceea ce aduce in inimile participantilor si a iubitorilor de grappling o mare doză de adrenalină, oferind in acelasi timp un spectacol garantat.
In prima jumatate a meciului, punctele nu se aplica, fapt ce permite atletului un joc bazat mai mult pe atac, si nu pe aparare, tragerea de garda fiind descurajata si depunctata.

Citeste și:  Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat deschise Jocurile Olimpice de la Paris

4. Care este recomandarea pe care o aveti pentru toate cluburile si sportivii care isi doresc sa participe la ADCC Romania 2024?

Este foarte important ca antrenorii sa studieze regulamentul si sa-si informeze sportivii si mai ales copii, asupra acestuia pentru buna desfășurare a competitiei și evitarea discuțiilor legate de arbitraj si regulament.

5. Care sunt avantajele participarii la o competitie de asemenea nivel?

A fi campion ADCC, este unul dintre cele mai râvnite titluri din cv-ul unui grappler.
S-a pus mereu intrebarea: ”Cine castiga dintre practicantul de x si practicantul de y ?”, iata ca aici avem si raspunsul.
Prin faptul ca in aceeași competiție se intalnesc atleti din grappling, BJJ, judo, lupte libere, greco, sambo, wrestling, si alte discipline cu componenta la sol, reusim sa determinam clar o ierarhie in rândul atleților si sa decidem campionul suprem.

Informații despre Competiție

ADCC Nationals 2024 va folosi cel mai cunoscut software de management pentru competiții sportive, Smoothcomp, care asigură gestionarea electronică a tuturor aspectelor competiției.


Evenimentul se va desfășura la Sala de Sport a Liceului Teoretic “George Moroianu” din Sacele .

Detalii suplimentare despre înscriere și regulament pot fi găsite pe pagina de Facebook a clubului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.