ADMITERE LA LICEU 2019: 11 brașoveni au obţinut media de admitere 10

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat listele cu ierarhia la nivel judeţean şi din Capitală pentru absolvenţii clasei a VIII-a care au susţinut Evaluarea Naţională 2019. Capitala e fruntaşă în clasamentul elevilor care au media 10 pentru admiterea la liceu.
Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat, miercuri, ierahia absolvenţilor clasei a VIII-a în funcţie de mediile de 10 obţinute la Evaluarea Naţională 2019 de elevii din toate judeţele ţării şi Capitală. Acestea pot fi consultate pe site-ul admitere.edu.ro.
Capitala ocupă prima poziţie în această ierarhie, cu 22 de absolvenţi care vor intra la liceu cu media de admitere 10. Bucureştiul este urmat în clasament de judeţe precum Dolj, cu 18 medii de admitere de 10, Argeş cu 13 şi Cluj cu 11 medii de 10.

Citeste și:  Brașov: Peste 3.400 de candidați înscriși la Bacalaureatul din 2024

La polul opus se află judeţele Tulcea, Harghita şi Covasna, unde niciun elev nu a reuşit să obţină media 10 pentru admiterea în liceu.

În Braşov, 11 absolvenţi au obţinut media de admitere 10, în Constanţa 9, la Iaşi 8, la fel şi în judeţul Timiş. La nivelul judeţului Alba, 4 elevi au obţinut media de admitere la liceu 10, la fel şi în judeţul Hunedoara. În Sibiu, un singur elev a avut media 10.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.