Admitere liceu 2019. În sfârșit, au fost publicate locurile disponibile în liceele din țară

Locurile la liceu pe care concurează elevii de clasa a VIII-a au fost publicate online de mai multe inspectorate şcolare judeţene. Broşurile de admitere la liceu trebuiau să ajungă în şcoli pe 13 mai 2019, însă acestea sunt disponibile abia la început de iunie, cu o întârziere de aproape o lună, ceea ce nu lasă timp suficient copiilor pentru a studia cu atenţie broşura, spun profesorii de gimnaziu.

Broşura conţine informaţii importante pentru elevii de clasa a VIII-a: care sunt profilele şi câte clase sunt la fiecare profil în parte, precum şi ultimele medii de admitere din anul precedent. Astfel, aceştia se pot orienta uşor, pentru a intra la profilul dorit.    Inspectoratele şcolare judeţe care au publicat online broşura de admitere la liceu, conform edupedu.ro.  

Citeste și:  Programul trenurilor în minivacanța de 1 Mai și Paște. Se suplimentează trenuri!

Locurile la liceu pe care concurează elevii de clasa a VIII-a au fost publicate online de mai multe inspectorate școlare județene. Edupedu.ro publică lista inspectoratelor școlare care au publicat Ghidul candidatului la admiterea în liceu. Broșurile de admitere la liceu 2019 trebuia să fie publicate pe 13 mai 2019, conform unui ordin de ministru. Numărul de locuri în fiecare clasă, pe care concurează tinerii, și mediile ultimilor admiși de anul trecut pe fiecare profil șil filieră apar cu o întârziere de mai bine de o lună, după ce Ecaterina Andronescu a așteptat terminarea alegerilor europarlamentare, pentru a face public modul în care a repartizat cifra de școlarizare pe licee și școli profesionale.

Citeste și:  CFR Călători îl premiază pe Stan Sorin Ioan – mecanic de locomotivă în cadrul Depoului Brașov. El este cel care a evitat impactul tragic dintre un tren și un convoi de autospeciale SMURD

Lista cu broșurile publicate poate fi găsită aici

Calendar admitere liceu 2019  

Reamintim că, între  3 – 7 iulie 2019, elevii de clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere la liceu. Între 4 – 8 iulie, elevii și părinții verifică fişele de înscriere la liceu și corectează eventualele greşeli în baza de date computerizată. La 12 iulie 2019 se face repartizarea computerizată la liceu a absolvenţilor clasei a VIII-a. Media de admitere la liceu, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (contează în proporție de 80%), şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a (20%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.