Adrian Veștea: ‘Brașovul contează în cadrul Federației Internaționale de Schi’

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea s-a întâlnit marți cu Sarah Lewis, secretarul general al Asociației Federațiilor Internaționale Olimpice de Sport de Iarnă (AIOWF), care este prezentă la Brașov cu ocazia Small Evolving Ski Nations Race – FIS -SES 2020 Race. La întâlnire au participat și George Scripcaru, Ștefan Țânț și Dan Ghiță, precum și George Boroi, secretar general al COSR, Puiu Gașpar, secretarul general al Federației Române de Schi și Biatlon și Cristian Butariu, de asemenea reprezentant COSR.
„Este o vizită binevenită, concretizată după organizarea la Brașov a mai multor competiții de nivel european și mondial, care trebuie să ducă la premisa organizării de competiții mult mai importante pe viitor, dedicate seniorilor, atât la schi alpin cât și la celelalte discipline. Prezența doamnei Sarah Lewis aici este o garanție că Brașovul și România contează în cadrul Federației Internaționale de Schi și că vom avea sprijin la competițiile viitoare“, a declarat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea.
„Facilitățile și infrastructura de aici, din Poiana Brașov, sunt cu adevărat excelente pentru schi și sporturile de iarnă. Este un potențial extraordinar atât pentru turism și practicarea acestor sporturi la nivel recreațional, cât și pentru competiții. Ați stabilit o platformă de plecare în competiții internaționale la nivel de copii și juniori, acum avem campionate mondiale de sărituri cu schiurile (n.n. – în acest weekend, la Râșnov se va desfășura și primul campionat mondial masculin de sărituri cu schiurile) pe o arenă excelentă care a găzduit de multe ori competiția pentru fete, și credem de asemenea că bazele puse de Festivalul Olimpic al Tineretului European în 2013 vor constitui argumente foarte importante pentru o candidatură viitoare la organizarea Festivalului Olimpic de Tineret sau la competiții de nivel internațional pentru seniori. Infrastructura este extraordinară deja, există mult sprijin și din partea autorităților locale și naționale, dar și din partea mediului de afaceri local, aveți cea mai bună combinație pentru o dezvoltare sănătoasă a schiului și sporturilor de iarnă. Vă asigur de tot sprijinul meu“, a spus Sarah Lewis.
FIS -SES 2020 Race este organizată de Federația Internațională de Schi, în Poiana Brașov, și a început de astăzi, urmând să se încheie pe 21 februarie. Concursul, care cuprinde probe de slalom si slalom uriaș, se adresează cadeților și seniorilor și se desfășoară pe pârtia Subteleferic.

Citeste și:  Cinematograful Popular din Brașov: Renovare finalizată, dar așteaptă redeschiderea din motive birocratice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.