Agenți economici din două centre comerciale sancționați de Poliția Locală Brașov

Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și Activități Comerciale au efectuat controale, în perioada 12.04.2022 – 15.04.2022, la mai mulți comercianți, persoane fizice și juridice, care își desfășoară activitatea în incinta Complexului comercial Shopron și a Complexului comercial La Strada Concept-Street Mall din cartierul Bartolomeu.

Polițiștii locali au verificat 25 de agenți economici și i-au sancționat pe 13 dintre aceștia pentru nerespectarea prevederilor OG nr.99/2000 republicată, privind comercializarea produselor și serviciilor de piață. Totalul amenzilor aplicate comercianților pentru lipsa acordului/ autorizației de funcționare s-a ridicat la suma de 4700 lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă suspendarea activității comerciale până la data autorizării.

Citeste și:  Consiliul Copiilor Brașoveni și-a prezentat propunerile de completare a proiectului de buget 2023

Le reamintim agenților economici faptul că, ulterior înregistrării la Oficiul Registrului Comerțului și obținerii certificatului de înregistrare conținând codul unic de înregistrare sau, după caz, la data eliberării certificatului de înscriere de mențiuni sau înainte de începerea unei activități care necesită autorizare, aceștia au obligația de a solicita și obține autorizația/ acordul de funcționare.

Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și Activități Comerciale vor continua verificările în toate zonele comerciale din municipiul Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.