Agenția Metropolitană Brașov își bate joc de călători: Autobuzul 540 nu oprește în Teliu pentru că nu au fost amenajate stații

Agenția Metropolitană de Transport și RAT Brașov își bat joc de călători. Inaugurată pe 10 februarie linia 540 Brașov – Vama Buzăului nu este funcțională în Teliu, pentru că nu există stații avizate din punct de vedere legal. În aceste condiții, autobuzul 540 trece prin Teliu, prin fața călătorilor, dar nu oprește pentru îmbarcare și debarcare din lipsă de stații. Situația s-ar putea rezolva cel mai devreme pe 1 mai, dacă stațiile amenajate în Teliu vor primi avizul de funcționare al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov.
Inaugurarea liniei 540 s-a făcut în ciuda adresei emise de Poliția Brașov, care pe 27 ianuarie 2020 anunța Asociația Metropolitană de Transport, RATBV și Primăria Teliu că linia 540 nu poate funcționa pe raza UAT Teliu din cauza stațiilor autorizate. Cu toate acestea Agenția Metropolitan forțează inaugurarea liniei care, în actualele condiții, asigură legătura între Brașov și Vama Buzăului. Un traseu de 86 de kilometri tur-retul cu pierderi incredibile, doar pentru ca Agenția Metropolitană de Transport să-și poată justifica existența.

Citeste și:  Report de peste 7,68 milioane de lei la Loto 6/49

„Urmare a întâlnirilor cu reprezentanţii Asociaţiei Metropolitane de Transport Braşov şi RAT Braşov, din 10 şi 17 Februarie 2020, estimăm faptul că transportul public metropolitan nu va funcţiona pe raza UAT Teliu, mai devreme de data de 1 Mai 2020, din următoarele motive:
‒ Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov, ne informează prin adresa numărul 604268 din data de 27.01.2020, faptul că amplasarea staţiilor pentru oprirea vehiculelor care efectuează transport de persoane, necesită avizarea de către administratorul drumului şi Poliţia Rutieră.
Pentru localităţile unde au fost înfiinţate deja staţii s-a dat un termen de 15 zile pentru intrarea în legalitate, pentru celelalte localităţi transportul metropolitan se va implemnenta după avizarea acestor staţii.
‒ RAT Braşov nu a fundamentat încă calculul pentru tariful de interior şi tarifele între localităţi”, se arată în comunicatul Primăriei Teliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.