Agenția Națională a Medicamentului: ‘Euthyrox a reintrat pe piața din România’

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) a anunţat că, o cantitate semnificativă de Euthyrox 100 mg/comprimat (substanța activă levotiroxina sodică) a intrat marți în depozitul companiei Merck din România.

Anunțul a fost transmis în condițiile în care pe piața românească există un deficit al acestui medicament, indicat terapeutic în tratamentul guşii tiroidiene (în special la adulţi, atunci când iodul nu este indicat), ca tratament de substituţie în hipotiroidism, tratament de supresie în cancerul tiroidian și tratament de substituţie pe parcursul terapiei antitiroidiene a hipertiroidismului.

“La sfârșitul săptămânii trecute, ANMDMR a verificat rapoartele operațiilor comerciale efectuate de distribuitorii angro privind medicamentul Euthyrox comprimate. Cantitățile ridicate de la compania Merck Romania SRL urmează, în cursul acestei săptămâni, circuitul logistic către farmaciile din țară”, se aerată în comunicat.

Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

“Este important de precizat ca astazi a sosit în depozitul Merck o cantitate semnificativa de Euthyrox 100 mg/comprimat, urmand a se finaliza receptia si a se elibera loturi spre vanzare catre distribuitorii angro, parteneri de contract”, potrivit ANMDMR.

Instituția subliniază faptul că în privința Euthyrox 50 mg/comprimat, o nouă cantitate de cutii se află în etapa de control al calității la producător, estimând că livrarea din Germania către România ar putea avea loc la sfârșitul săptămânii – cu sosire estimată între 8 și 10 aprilie.

În legătură cu Euthyrox 25 mg/comprimat, agenția a primit informația că sunt în fabricație loturi noi, “dar nu se poate estima, la această dată, când va avea loc livrarea către România”.

Citeste și:  Raliul Harghitei powered by Toyota deschide sezonul național de raliuri pentru al doilea an consecutiv

Reaminim că zeci de pacienți au reclamat lipsa de pe piață a unor medicamente. Printre ele se afla şi Euthyrox.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.