Agenții economici din Brașov, verificați dacă respectă restricțiile impuse de starea de alertă

Inspectoratul de Poliție Județean Brașov a organizat și desfășurat, pe raza municipiului Brașov, o acțiune de amploare care a vizat modul de respectare a măsurilor dispuse pe timpul stării de alertă în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid-19.
Acțiunea s-a desfășurat în colaborare cu inspectori din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă, alături de reprezentanți ai Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Brașov.


Obiectivele acțiunii au fost verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă de către agenții economici care desfășoară activități în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, portul măștilor sanitare de protecție în locațiile agenților economici care prestează activități comerciale de servire, asigurarea, în cazul preparării, comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, a unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 4 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, precum și informarea cetățenilor cu privire la normele legale dispuse în contextul stării de alertă și necesitatea respectării acestora.

Citeste și:  Librăria Șt. O. Iosif își redeschide porțile în Brașov: la orice achiziție, veți primi o carte cadou!

În cadrul acțiunii au fost angrenate 33 de efective din cadrul instituțiilor anterior menționate, care au verificat 28 de societăți comerciale și au legitimat 108 persoane.

Cu această ocazie au fost identificate 5 societăți comerciale care nu au respectat măsurile de diminuare a impactului riscurilor, conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, ale O.G. nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor și ale H.G. nr 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterninare și pentru siguranța alimentelor.
Totodată, a fost dispusă măsura de oprire temporară a activității unui număr de trei unități comerciale și au fost retrase de la comercializare produse alimentare neconforme.

Citeste și:  Cum arată vacanța de Paște după intrarea în spațiul Schengen: 55% dintre români vor călători mai mult în țările Schengen

Astfel de acțiuni, care se circumscriu activităților pentru asigurarea unui climat de siguranță publică și protecția cetățeanului față de practiciile comerciale ilicite, vor continua și în perioada următoare pe raza întregului județ Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.