AJOFM Braşov, cursuri gratuite de formare profesională

În luna martie 2020 şomerii braşoveni se pot înscrie gratuit la cursuri de formare profesională pentru următoarele meserii: administrator pensiune turistică, bucătar, coafor, expert achiziţii publice, inspector în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, lucrător în comerţ şi sudor.

Perioada preconizată pentru începerea acestor 7 cursuri de formare profesională este cuprinsă între 24 – 27 martie 2020.

Studiile necesare în vederea participării la unul din cursurile de formare profesională sunt: pentru cursul de expert achiziţii publice – studii superioare economice, juridice sau tehnice, pentru cursul de inspector în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă – liceu de profil tehnic cu diplomă de bacalaureat, pentru cursurile de administrator pensiune turistică, coafor şi sudor – studii minime obligatorii iar pentru cursurile de bucătar şi lucrător în comert – învăţământ gimnazial.

Citeste și:  Celebra operetă, „Liliacul”, de Johann Strauss-fiul, îi va bucura pe brașoveni în acest weekend

Aceste cursuri sunt organizate, în mod gratuit, pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi) iar durata cursului variază între 2 şi 6 luni conform specificului meseriei.

Documentele necesare înscrierii la un program de formare profesională sunt următoarele:

– actul de identitate, în original şi copie;

– certificat de naştere, în original şi copie;

– actele de studii eliberate în condiţiile legii, în original şi copie;

– actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice

Citeste și:  Dubă plină cu lemn fără documente de provenienţă, depistată în Râșnov

– cerere de înscriere la programul de formare profesională şi angajament;

– recomandare din partea biroului de informare şi consiliere privind cariera sau a serviciului de mediere, din cadrul agenţiei.

Informaţii suplimentare despre aceste programe de formare profesională se pot obţine la sediul instituţiei din Brasov, Str. Lungă, Nr.1A, cam.8 sau la tel. 0268/416.879, int. 124.

One thought on “AJOFM Braşov, cursuri gratuite de formare profesională”

  1. Nu știu unde să mă angajez,am calificare de cocator-cofetar la școala de ucenici și alimentație publică și turism la liceu curs seral, bacalaureat.Am terminat liceul în 19⁹8 și după aceea am fost plecată din țară.Am lucrat că barman-ospatar, vânzătoare in alimentară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.