Ajută biblioteca Maternității Brașov să se dezvolte

Prima bibliotecă de pe Secţia de Terapie Intensivă neonatală din cadrul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie „Dr. I.A Sbârcea” Braşov, conține doar câteva volume, dar numărul titlurilor este în creștere. Este un proiect de suflet, iniţiat, de curând, de medicii de la Maternitatea din Brașov, pentru mămicile care veghează copilaşii născuţi prematur din incubator. „De cele mai multe ori, când ai un copilaş bolnav, îţi e greu să te manifeşti în prezenţa lui, îţi este teamă că ai putea să-i faci rău. Aşa că sunt multe mămici care stau în linişte aici, tremurând şi de multe ori plângând. Este o atmosferă grea şi încercăm să schimbăm asta, să le ajutăm să schimbe şi ele ceva, într-o relaţie de normalitate: să stea de vorbă cu copiii lor şi, dacă nu ştiu ce să le spună sau cum să-i încurajeze, să le citească o poveste, o rugăciune, să se simtă mai aproape unii de alţii”, susține dr. Olimpia Petrescu, şef Secţie Neonatologie.
Părinţii sunt încurajaţi să stea cât mai mult timp alături de bebelușul care stă în incubator. „Terapia Intensivă nu înseamnă doar perfuzii, înţepături şi monitoare în jurul bebeluşilor, ci şi viaţă, dragoste”, a adăugat Olimpia Petrescu.
În acest context, existența unei biblioteci generoase i/ar ajuta foarte mult pe părinții bebelușilor născuți prematur să treacă peste lungile ore de așteptare. Biblioteca poate crește prin intermediul donațiilor venite de la brașoveni. Cei care vor să contribuie la creşterea bibliotecii, pot aduce cărţile la Maternitatea din Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.