Alergătorii români descoperă magia Țării Făgărașului. „Alergăraș în Făgăraș”, în curând!

„Alergăraș în Făgăraș” pune o punte între românii activi și Făgăraș, pe 26 iunie 2021. Etapa înscrierilor este în desfășurare pentru cele nouă curse programate în acest an.

„Alergăraș e puntea dintre făgărășeni și un stil de viață sănătos. Invităm comunitatea să conștientizeze că mișcarea este cea mai sănătoasă investiție, iar alergarea e cea mai la îndemână formă de mișcare. Alergăraș e la îndemâna oricui, cu 9 curse de la 300 m la 40 km. De la copii de 2 ani până la veterani, arătăm că adidașii sunt mai ieftini decât medicamentele iar antrenamentele sunt mai plăcute decât tratamentele”, transmit organizatorii.

Pentru toate cursele, participanții se înscriu exclusiv pe website-ul evenimentului, AICI, neacceptându-se înscrieri la fața locului.

„Pentru ca „puntea” Alergăraș, odată construită, să fie utilizată de cât mai mulți, e important să fie atractivă, spectaculoasă. Pentru asta alegem trasee ce pun în valoare centrul istoric al Făgărașului, Cetatea Făgăraș, care este printre puținele din Europa atât de bine conservate, trasee pe care alergi prin lunca Oltului și pe dealuri, trasee care pun accent pe peisaje superbe, prea puțin cunoscute chiar și de localnici. Trasee care ies de pe rutele accesibile pe roți și te duc pe unde alergătorii au exclusivitate la spectacolul vizual”, mai spun organizatorii.

Participanții au posibilitatea de a opta la înscriere pentru unul dintre tricourile oficiale oferite de evenimentele de alergare din România, un tricou tehnic, respirabil, ultraconfortabil, cu un design de excepție, ce poate fi achiziționat și separat de înscriere. 

Puntea Alergăraș are ca piloni 9 curse de alergare:
2 curse de trail running
Belvedere XL – 40 km – omologată de către International Trail Running Association – 2 puncte ITRA
Belvedere – 20 km – omologată de către International Trail Running Association – 1 punct ITRA

3 crosuri urbane
Crosul Făgărașului – 10 km
Crosul Cetății – 5 km
Crosul Demgy – 3 km

3 curse gratuite
Bucuria Alergării – 1 km pentru copii 9-12 și adulți peste 55 ani
Cursa Generațiilor – 1 km pentru echipe de 2-4 membri, cu minim 1 membru sub 14 ani și minim 1 membru major
Voinicel – 3oo m pentru copii 6-9 ani

cursa de ștafetă
Ștafetă – 3 x 2 km pentru echipe de câte 3 membri (cu ambele sexe reprezentate în fiecare echipă), care aleargă succesiv câte 2 km.

Alergăraș în Făgăraș așteaptă, pentru prima ediție, două mari categorii de participanți:

  • alergători din toată România, pe care-i invităm la cursele de maraton, semimaraton și cros l, curse ce au un grad de spectaculozitate vizuală rar întâlnit în țară;
  • făgărășeni ce aleargă și, mai ales, care nu au făcut încă un obicei din asta, pentru care pregătim și în afara evenimentului programe care să-i strângă într-o comunitate care să le faciliteze dezvoltarea obiceiurilor sănătoase și practicarea alergării.

Evenimentele sportive organizate de către Asociația Copiii Universului Magic – A C U M sunt orientate către facilitarea sportului de masă, practicat de toate categoriile sociale și de vârstă, la toate nivelele de performanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.