Alertă la Spitalul de Psihiatrie și Neurologie Brașov: Șapte cadre medicale, infectate cu Covid-19

Este alertă la Spitalul de Psihiatrie și Neurologie Brașov, după ce șapte cadre medicale au fost testate pozitiv pentru coronavirus. Cele patru asistente şi trei infirmiere se aflau în izolare într-un hotel din Brașov. Testele au ieșit pozitive chiar în ultima zi de izolare când se pregăteau să meargă acasă.

„Şase dintre colegele noastre care se aflau în izolare la un hotel din Braşov au fost găsite pozitiv! O alta aşteaptă un nou rezultat. Dar, din păcate, probabil, e tot pozitiv. Noi am încheiat azi (miercuri n.r.) tura de o săptămână la spital şi acum trebuie să mergem în izolare, 14 zile, la acelaşi hotel. Sincer, îmi este teamă să merg acolo, pentru că nimeni nu dezinfectează. E inconştienţă! Unele dintre noi se gândesc să-şi închirieze pe banii lor, ceva în oraş, izolat, până putem reveni în familie. Şi la spital, am stat la grămadă în dormitoare! În ritmul ăsta, şi noi o să devenim pacienţi!”, a declarat, pentru monitorulexpres.ro, un cadru medical de la Spitalul Clinic de Neurologie şi Psihiatrie.

Citeste și:  Marcel Ciolacu, despre Schengen: Așteptăm întâi decizia Olandei în ceea ce privește Bulgaria și vom vedea cum va acționa România

Directorul spitalului a confirmat infectarea celor șapte cadre medicale. Potrivit platformei Federaţiei Solidaritatea Sanitară din România, la nivelul judeţului Braşov, până acum, la Brașov aveam 46 de cadre medicale infectate – la Spitalul Judeţean (13), Serviciul de Ambulanţă (10), Spitalul Municipal Codlea (3), Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie (3), Spitalul Militar „Regia Maria” (2), Maternitatea Braşov (1), Spitalul de Boli Infecţioase (1) şi alte 13 în unităţi nespecificate. Reamintim că una dintre asistente, de la Spitalul Militar, a murit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.