kis fm

Alertă! Nu mai luați aceste medicamente! Se poate ajunge la orbire

Medicul Monica Pop trage un semnal de alarmă puternic pentru cei care au luat sau iau pastile care pot produce orbire. Este vorba despre faimoasele anticoncepționale. Potrivit medicului, acestea provoacă orbirea.
”Singurii care le recomandă în continuare sunt ginecologii, fără a lua în calcul că riscul de accidente cerebrale e foarte mare atât în cazul persoanelor cu probleme vasculare, tromboze, cât și în cazul femeilor sănătoase. Din 100 de femei, cinci pot experimenta aceste efecte.”, avertizează oftalmologul.

Potrivit doctorului Monica Pop, pastilele cu cel mai mare risc sunt anticoncepționalele, inclusiv cele de nouă generație.

Alte medicamente care cresc presiunea intraoculară sunt cele de tip Viagra, antidepresivele și somniferele, cele care tratează ulcerul și toate medicamentele ce provoacă uscăciunea gurii.

Citeste și:  4 noi stații de încărcare a mașinilor electrice, montate la Brașov

”Acestea din urmă conțin atropină și beladonă, contraindicate în glaucom. Acum câțiva ani, într-o singură noapte, mi-au venit șapte pacienți cu pupilele dilatate și vedere proastă. Nu luaseră niciun medicament, nu sufereau de nicio boală. Toți mâncaseră un anumit tip de halva cu beladonă”, a explicat Monica Pop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.