Alexandru Rafila: Ne apropiem de 60 de cazuri la suta de mii de locuitori, cea mai gravă situație din Europa

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, avertizează că ne apropiem de 60 de cazuri la suta de mii de locuitori, cea mai gravă situație din Europa. De asemenea, acesta a mai afirmat, pentru Antena 3, că procentul infectărilor este de 8-10%, mult mai mare decât în perioada în care era instituită starea de urgență.

Alexandru Rafila mai spune că nu ne putem aștepta ca numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 să scadă dacă nu vor fi respectate regulile de bază. Pe lângă toate acestea, președintele Societății Române de Microbiologie a făcut apel la cei care lansează mesaje contradictorii să nu mai provoace confuzie în rândul populaţiei.

„Declarațiile contradictorii în spațiul public creează confuzie și vom ajunge la o situație mult mai gravă decât până acum. Pentru mine este preocupant. Rata de infectare e 3.76%. Să nu facem confuzie. Cifrele au crescut brusc la un moment dat, brusc am sărit la 22 000 de teste. Multe țări au început să ceară teste, diferența rezultă din românii care călătoresc”, a declarat Alexandru Rafila pentru sursa citată anterior.

Medicul mai spune că procentul celor pozitivi din numărul celor testaţi a crescut la 8-10%.

„Proporția este sub 1 la mie. Restul, în jur de o mie sunt din rândul celorlalte 12 000 de persoane care reprezintă pacienți simptomatici. Proporția este undeva intre 8 și 10 la suta, comparat cu starea de urgentam când era 1,5. Creștere foarte, foarte mare a procentelor pozitiv”, a mai afirmat Alexandru Rafila.

Bilanțul epidemiei de coronavirus în țara noastră a ajuns, duminică, la 44.798 de infectări și 2.187 decese. Asta după ce, în ultimele 24 de ore au fost testate pozitiv încă 1.120 de persoane, iar 22 de pacienți COVID-19 au murit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.