Allen Coliban a cerut testarea funcționarilor care intră în contact cu publicul, prin teste rapide

Primarul Brașovului, Allen Coliban a cerut Comitetului Local pentru Situații de Urgență Brașov testarea tuturor angajaților care intră în contact cu publicul, atât cei din instituțiile publice cât și cele private.

În acest sens vor fi folosite testele rapide antigen, la pripunerea primarului.

Testele antigen rapide prin care se depistează infecţia cu COVID-19 în decurs de 15-30 de minute au început să fie folosite în rândul operatorilor medicali, în contextul în care rezultatul PCR de diagnostic este de câteva ore. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a aprobat o completare la un ordin de ministru prin care autorizează folosirea testelor antigen pentru COVID-19 şi în unităţile publice, mai ales pentru trierea pacienţilor din urgenţe.

Citeste și:  Primăria Brașov va sprijini financiar funcționarea after-school-urilor organizate de școlile brașovene

,, In ultimele zile am avut mai multe discuții cu reprezentanții DSP, cei ai Spitalului de boli infecțioase și cu membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgentă cu privire la evoluția pandemiei de cronavirus și incidența crescută la nivelul municipiului Brasov. O soluție, din punctul meu de vedere, este testarea unui număr cât mai mare de persoane care intra in contact cu publicul, încă de la primele simptome. Având in vedere precizările Ministerului Sănătății și recomandările DSP cu privire la utilizarea testelor rapide antigen am propus CLSU ca, in aceasta etapa sa recomandam tuturor organizațiilor publice sau private, sa testeze, de la primele simptome, toti angajații care interacționează cu publicul, fie prin testarea PCR, fie prin cea antigen. La nivelul Primăriei Brasov și al instituțiilor din subordinea Consiliului Local sper sa începem aceste testări de săptămâna viitoare pentru angajați, chiar de la primele simptome. In felul acesta reducem la minimum interacțiunea persoanei pozitive cu colegii și cetățenii și reusim sa reducem riscul de răspândire a acestui virus”, a declarat primarul Allen Coliban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.