Alte două semafoare pentru pietoni devin funcționale în această săptămână (Brașov)

Alte două semafoare pentru pietoni devin funcționale în această săptămână. Cu acestea două se ajunge la șapte semafoare pentru pietoni instalate în acest an, în cadrul programului pentru creșterea siguranței la trecerile de pietoni.

De astăzi, 13 iulie, va fi pus în funcțiune un nou sistem de semaforizare a unei treceri de pietoni, pe str. 13 Decembrie, la intersecția cu str. Ioan Popasu (la benzinăria Rompetrol), iar din 14 iulie va fi funcțional și semaforul de pe str. Buzești, la intersecție cu Ecaterina Teodoroiu. Odată cu punerea în funcțiune a celor două semafoare, programul pentru creșterea siguranței la trecerile de pietoni ajunge, de la începutul anului, la 7 semafoare pentru pietoni instalate și 28 de treceri de pietoni iluminate suplimentar.

Primul semafor cu buton din acest pachet este funcțional din luna ianuarie, pe Bulevardul Griviței, la Farmacom, iar începând cu luna aprilie au mai fost puse în funcțiune încă patru, pe lângă cel de astăzi. Este vorba despre semaforizarea trecerilor de pietoni de pe str. Carpaților, Mureșenilor (Piața Sfatului), de pe b-dul Saturn, intersecție cu Aleea Minerva (la blocul Potcoavă) și str. 13 Decembrie, intersecție cu str. Pictor Luchian.

Citeste și:  Întâlnire de lucru la Penitenciarul Codlea, organizată în baza Strategiei naţionale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate

Săptămâna viitoare va fi pus în funcțiune semaforul de la trecerea de pietoni de pe Calea București, înainte de sensul giratoriu Calea București – Saturn – Poienelor (McDonald’s), pe direcția de mers dinspre spre centru, iar până la sfârșitul lunii va fi pus în funcțiune și cel de la Colegiul Nicolae Titulescu.

Toate trecerile de pietoni sunt echipate cu buton de ,,cerere traversare pentru pietoni”, în așa fel încât traficul auto și cel pietonal să fie optimizate în zona respectivă și să țină cont de necesarul de traversare (spre deosebire de sistemele cu timpi ficși de semaforizare).

Iluminare suplimentară pentru 29 de treceri de pietoni

De asemenea, s-au finalizat lucrările la instalarea iluminatului suplimentar pentru 28 de treceri de pietoni, stabilite la începutul acestui an, și sunt în curs de finalizare lucrările pentru iluminarea suplimentară a celei de a 29 treceri de pietoni. 

Citeste și:  Kärcher a curățat Teatrul Sică Alexandrescu și Piața Sfatului din Brașov

Au fost deja finalizate lucrările și este funcțional iluminatul suplimentar la următoarele treceri de pietoni: strada 13 Decembrie – Școala Profesională Germană Kronstadt (completare); strada 13 Decembrie, la Liceul N. Titulescu; strada 13 Decembrie, înainte de sensul giratoriu de la Făget (direcția de mers dinspre oraș spre Tractorul, Carrefour Market); strada 13 Decembrie, după sensul giratoriu de la Făget (direcția de mers dinspre oraș spre Tractorul); strada H. Coandă, la intersecție cu 13 Decembrie; b-dul Griviței, la intersecția cu strada Vulcan; Bulevardul Eroilor, intersecție cu strada M. Sadoveanu; strada N. Titulescu, intersecție cu strada Castanilor (la Hiperdia); toate cele 4 treceri de pietoni de pe strada Crinului (la intersecțiile cu str. Freziei, Grâului, Busuiocului, Micșunelelor); Calea București, la Olmedo; Calea București, la spitalul județean; str. Berzei, la intersecție cu Calea București; str. Berzei, la intersecție cu str. Carpaților; strada Poienelor (la benzinăria Lukoil) și cele 6 treceri de pe str. Mihai Viteazu (în fața Aulei Universității, la parcarea din spatele aulei; la Spitalul de boli infecțioase; la intersecțiile cu str. Rovine și Morii); toate trecerile de pietoni de pe str. De Mijloc (intersecție cu str. Bisericii Române; la Școala Gimnazială nr. 12; intersecție cu str. Nicopole; intersecție cu str. Școlii; intersecție cu str. Morii), Calea Poienii, la intersecția cu str. Warthe.

Citeste și:  Mobilitate verde - Pista de biciclete care va lega cartierul Astra de gară, centrul civic și centrul istoric intră în etapa de lucrări

În perioada următoare se vor finaliza lucrări de instalare a iluminatului suplimentar și la trecerea de pietoni de pe Calea Feldioarei, intersecție cu str. Ecaterina Teodoroiu.

În acest moment, în municipiul Brașov sunt 26 de treceri de pietoni semaforizate cu buton, 10 treceri cu semaforizare corelată, de tip „undă verde“ (cum sunt cele două din dreptul Tribunalului, de pe Str 15 Noiembrie și Bd. Iuliu Maniu), și alte 52 de treceri de pietoni iluminate suplimentar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.