Alte şapte persoane s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă în Poiana Braşov şi Masivul Postavaru!

Astăzi, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat să intervină în 7 cazuri, în care persoanele s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă în Poiana Brasov si Masivul Postavaru.

Salvatorii montani ajunsi la locul solicitarii au acordat persoanelor accidentate primul ajutor, urmand sa le coboare la baza muntelui, unde pentru 5 dintre acestea a fost nevoie si de interventia echipajelor SAJ/SMURD, care le-au preluat si transportat catre unitatile spitalicesti, pentru investigatii suplimentare.

„Intre acestea, vorbim despre 2 cazuri, care s-au produs in acelasi loc, in care schiorii au parasit partia amenajata pentru a sari la kicker-ele (trambulinele) de pe marginea acesteia, in ciuda plaselor de interzicere a accesului, instalate. Schiorii sunt rugati sa nu mai indeparteze plasele si sa nu mai iasa din zona partiilor amenajate. Deoarece vorbim de zone cu denivelari mari, acestia se pot accidenta foarte usor si in plus controlul si vizibilitatea pe revenirea in partie sunt minime”, au declarat reprezentantii Serviciul Public Local Salvamont Brasov.

Citeste și:  Kärcher a curățat Teatrul Sică Alexandrescu și Piața Sfatului din Brașov

De la inceputul sezonului de schi, salvamontistii din Poiana Brasov au intervenit in 480 de cazuri, reprezentand 492 de persoane care s-au accidentat, ratacit sau au trebuit sa fie evacuate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.