Alte trei persoane s-au accidentat pe domeniul schiabil din Poiana Braşov şi Masivul Postavaru


Astăzi, 02.03.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervină în 3 cazuri de persoane care s-au accidentat in timp ce practicau sporturile de iarna pe domeniul schiabil din Poiana Brasov si Masivul Postavaru. Persoanelor accidentate li s-a acordat primul ajutor, urmand a fi coborate de salvamontisti la baza muntelui, unde una dintre acestea a fost predate echipajului SMURD venit in sprijin, pentru a fi transportata catre unitatea spitaliceasca, pentru investigatii suplimentare.

Atentie la diferentele de consistenta ale zapezii in functie de ora din zi. Daca dimineata zapada este foarte dura si necesita canturi ascutite, dupa-amiaza aceasta se inmoaie, solicitand foarte mult articulatiile picioarelor. Asigurati-va ca aveti legaturile schiurilor reglate corespunzator, claparii stransi pe picior pentru a proteja gleznele si pe cat posibil, evitati sa bruscati schiurile, pentru a nu suprasolicita articulatiile.

Citeste și:  Comunicat MAE după ce Austria a respins aderarea României la Spațiul Schengen


De la inceputul sezonului de schi, salvamontistii din Poiana Brasov au intervenit in 415 cazuri, implicand 427 de persoane care s-au accidentat, ratacit sau care au trebuit sa fie evacuate.


Practicarea sporturilor de iarna presupune responsabilitate, atat pentru siguranta proprie, cat si pentru a celor din jur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.