Alternativa pentru Demnitate Naţională, lansată, la Braşov

Cătălin Ivan îi acuză de incompetenţă şi slugărnicie pe Dacian Cioloş şi Klaus Iohannis, cu ocazia lansării primei organizaţii a Alternativei pentru Demnitate Naţională.

„Trebuie să depăşim momentul din 26 mai, în care România a avut de ales între incompetenţii autohtoni şi slugile celor de afară”

„România se confruntă astăzi cu două mari pericole în ceea ce priveşte proiectul european, pe de-o parte, şi interesele proprii naţionale, pe de altă parte. Europa a ajuns să fie reprezentată de lideri politici de calitate foarte slabă, renumiţi în propriile ţări pentru incompetenţă. Este cazul noii preşedinte a Comisie Europene, Ursula von der Leyen, care în ţara sa este catalogată ca fiind cel mai incompetent ministru al Apărării pe care l-a avut vreodată Germania. Este vorba şi despre Christine Lagarde, fosta şefă a FMI, ce va conduce Banca Centrală Europeană, care declara, scandalos, că avem prea mulţi bătrâni şi că trebuie să facem ceva să devină mai puţini, pentru a nu mai pune atâta presiune pe bugetul de pensii.

În aceiaşi termeni putem vorbi şi despre Dacian Cioloş, care a fost secretar de stat, a fost ministru, a fost comisar european, a fost prim-ministru. În niciuna dintre aceste funcţii, Dacian Cioloş nu s-a remarcat ca făcând ceva pentru România. În Parlamentul European, Dacian Cioloş era perceput ca fiind comisar al Franţei pentru că vorbea în numele acestei ţări, niciodată în numele României. Proiectul european este pus în pericol de aceşti oameni lipsiţi de performanţă şi de viziune.

Citeste și:  Întâlnire de lucru la Penitenciarul Codlea, organizată în baza Strategiei naţionale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate

România trebuie să-şi regândească relaţia cu Uniunea Europeană, trebuie să participe mai activ la dezbaterile europene şi să-şi definească propriul proiect de ţară în UE.

Nu este suficient că îl avem pe Klaus Iohannis preocupat să o mulţumească politic pe Angela Merkel sau pe Dacian Cioloş care are ca singură preocupare satisfacerea intereselor Franţei!

Avem nevoie de oameni care să reprezinte România şi interesele ei! Trebuie să depăşim momentul din 26 mai, în care România a avut de ales între incompetenţii autohtoni şi slugile celor de afară. Nimeni nu ştie de unde a avut USR-PLUS atâtea fonduri ca să-şi permită să acopere ţara în materiale electorale şi evenimente scumpe. Pe de altă parte, nu reprezintă un secret opinia mea despre Viorica Dăncilă şi despre guvernul Dăncilă, ca fiind cel mai prost din istoria României.

Cred că în acest moment, când ni se dă de ales între cei care fac serviciile altora de afară şi cei care se declară autohtoni, dar sunt lipsiţi de capacităţi reale de a conduce România, este nevoie de o formaţiune politică care să aducă în faţă oameni competenţi, bine pregătiţi, care îşi iubesc ţara, care au dovedit că au avut performanţe în carierele proprii, aşa încât să ofere o garanţie că pot performa şi pentru ţară. Dacă nu venim acum cu o alternativă de competenţă, independenţă, autonomie în luarea deciziilor la nivel naţional, cred că nu se va mai întâmpla niciodată. Alternativa pentru Demnitate Naţională începe să funcţioneze, de astăzi, la Braşov.” – Cătălin Ivan, fondator ADN.

Citeste și:  MDLPA: Noi investiții în infrastructura medicală, culturală, juridică și sportivă

ADN reprezintă, pe de-o parte, alternativa la clasa politică actuală, prin modul de lucru intern fundamentat pe transparenţă şi competenţă, iar pe de altă parte, singura platformă politică ce militează pentru recăpătarea demnităţii naţionale, ca sumă a demnităţilor individuale ale cetăţenilor români, oriunde s-ar afla.

Cătălin Ivan a început să-şi organizeze formaţiunea politică pe care o lansase în toamna anului trecut – Alternativa pentru Demnitate Naţională, dar care a fost împiedicată să participe la alegerile din 26 mai din cauza unor proceduri tergiversate ale instanţelor.

Prima organizaţie lansată de ADN este cea din Braşov, Cătălin Ivan afirmând în cadrul conferinţei de presă de astăzi că îşi propune ca în următoarele şase luni să ajungă al 30 de organizaţii judeţene. La Braşov, ADN are deja un consilier judeţean, în persoana lui Ionel Goidescu, independent până acum în Consiliul Judeţean Braşov.

La Braşov Ionel Goidescu va fi coordonatorul politic ADN, acesta a detaliat în conferinţa de presă de astăzi motivul participării în proiectul ADN

„De ce eu în proiectul acesta? Din dorinţa mea de a participa la construcţia a unei alternative serioase, a unei formule politice serioase, care să fie altceva decât ceea ce întâlnim în zona politică în momentul de faţă. Aşa cum am mai spus dorinţa mea este să particip la o construcţie politică cu altfel de statut , cu o noua gândire, fără să fiu la dispoziţia unuia sau altuia care să îmi traseze după interesele proprii drumul în administraţia publică. Am convingerea că alături de Cătălin putem construi, fiind un om de cuvânt care a dovedit că ceea ce a spus aia a făcut. De asemenea statutul partidului are la bază un concept ce va asigura autonomie pentru organizaţiile judeţene şi cele locale, asta însemnând că vor avea libertatea de a-şi duce la bun sfârşit proiectele proprii fără presiuni şi constrângeri cum vedem la formaţiunile politice actuale.

Citeste și:  Serviciul Uber Green se lansează în Brașov. Compania aniversează 6 ani de eco-mobilitate în România

Pornim de la momentul 0, momentul actual, cu dorinţa de a deveni o echipă competitivă cu care să ne prezentăm în faţa cetăţenilor peste mai puţin de un an de zile şi să dovedim că experienţa şi buna noastră credinţă se va materializa în proiecte şi rezultate pentru judeţul nostru. Alături de mine este Dan Cuibar, cel care va coordona activitatea de la municipiu dar vor veni şi oameni noi, competenţi, bine pregătiţi pe domeniile de activitate pe care le gestionează. Nu am nici un fel de emoţie că acest proiect politic nu se va concretiza la Braşov şi ca nu va deveni unul de succes. Sunt convins că atunci când vom trage linie la ceea ce am construit vom ieşi cu un rezultat bun în primul rând pentru cetăţeni. Îi invit alături de noi pe toţi cei care cred că putem fii o alternativă viabilă în viaţă politică braşoveană”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.