Altex a donat Spitalului de Boli Infecţioase Braşov patru monitoare de Terapie Intensivă

Retailerul Altex România a donat monitoare de Terapie Intensivă în valoare de 60.000 de euro pentru două spitale din Bucureşti, respectiv pentru unităţi medicale din Braşov şi Sibiu implicate în lupta împotriva COVID-19.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, transmis Brașov Știri, primele trei monitoare au fost donate Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, respectiv Spitalului Clinic Colentina, ambele aflate în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti, prin ASSMB. Totodată, alte patru monitoare au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Monitoarele de Terapie Intensivă comandate de Altex România au fost aduse în ţară cu ajutorul unui avion militar.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Complementar acestei donaţii, compania a anunţat şi contractarea serviciilor unei firme specializate pentru a pune în funcţiune monitoarele în spitale, întrucât respectarea condiţiilor de acurateţe la montare este esenţială pentru exploatarea ulterioară a acestor monitoare la cei mai buni parametri.

„Monitoarele de funcţii vitale sunt dispozitive foarte importante pentru supravegherea pacienţilor cu forme medii sau severe de boală. În pavilionul în care vor ajunge aceste monitoare, la Terapie Acută, erau necesare monitoare suplimentare şi mai noi şi acum le avem”, a declarat Simin-Aysel Florescu, director medical, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.