Alți 450.000 de elevi, de astăzi, la școală, cu prezență fizică

Încă 450.000 de elevi merg fizic de astăzi la şcoală.Este vorba de cei din clasele terminale şi aproape 80.000 de copii din localităţi unde rata de infectare cu COVID-19 a scăzut sub pragul de 1 la mie.În prezent sunt 2,5 milioane de elevi care pot merge la şcoală cu prezenţă fizică din aproape 3 milioane, a declarat ministrul educaţiei la Antena 3.

Referitor la revenirea tuturor elevilor cu prezență fizică la școală, Sorin Cîmpeanu a mai spus că nu sunt concluzii până în acest moment.

„E nevoie de o perioadă de două săptămâni pentru a avea o imagine relevantă asupra a ceea ce a schimbat poate nu atât revenirea la școală, cât perioada sărbătorilor pascale. Vom avea această situație în jurul datei de 18-20 mai, la două săptămâni după revenirea din vacanța de Paște”, a precizat ministrul educației.

Citeste și:  Craft Show. Ateliere demonstrative de meșteșuguri casnice - țesut și cusut, la Brașov

Din păcate, riscul nu poate fi eliminat, dar el poate fi gestionat cu atât mai mult cu cât în școli regulile de protecție sanitară se respectă mai riguros decât în multe alte locuri. „Riscul nu poate fi eliminat, dar poate fi gestionat. În școli regulile de protecție sanitară se respectă riguros”, a dat asigurări ministrul Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.