Ambasador brașovean la Startarium 4GOOD, acceleratorul de business! Urmează un bootcamp pentru afacerile sociale sau ONG-urile din Brașov

  • Startarium 4GOOD anunță cei zece ambasadori care vor promova misiunea acceleratorului la nivelul antreprenorilor sociali și ONG-urilor din zece orașe

Startarium 4GOOD, acceleratorul de business pentru misiuni cu impact a ales cei zece ambasadori locali care vor duce mai departe obiectivele programului stabilite pentru antreprenori sociali și ONG-uri în comunitățile lor, venind astfel în sprijinul a 100 de organizații care să-și crească impactul și să devină mai sustenabile. Fiecare ambasador va livra în toamna lui 2022 câte un program-capsulă în orașul din care face parte.

Startarium 4GOOD: Ambassadors este un spin-off al Startarium 4GOOD, acceleratorul de business pentru misiuni cu impact. La baza curriculumului 4GOOD Ambassadors stă experiența de învățare prin care au trecut cei 27 de participanți din accelerator și proiectele lor cu misiune socială.

Citeste și:  Craft Show. Ateliere demonstrative de meșteșuguri casnice - țesut și cusut, la Brașov

În această etapă a programului 4GOOD, cei zece ambasadori selectați au misiunea de a organiza și livra, în toamna lui 2022, câte un bootcamp pentru afacerile sociale sau ONG-urile din orașele lor. Fiecare bootcamp va dura două zile și va avea o structură intensivă, care include atelierele, materialele educaționale, resursele și instrumentele utilizate în acceleratorul Startarium 4GOOD. O resursă de referință în construirea acestor bootcamp-uri este cursul-ghid pentru antreprenoriat social, dedicat oricărei afaceri cu misiune socială care dorește să-și crească impactul.

Cine sunt cei zece ambasadori locali și în ce orașe vor livra bootcamp-urile din toamnă

Cei zece ambasadori selectați de Startarium 4GOOD sunt profesioniști conectați la nevoile organizațiilor din orașul lor, au experiență de training și facilitare cu grupuri și au noțiuni de business sau de management de ONG. Aceștia sunt: Mihai Căprioara – Director, Fundația Comunitară Bacău (Bacău), Indira Abdulvoap – Business Consultant (Brașov), Ana Murray – Country Director, Ashoka România (București), Aurelia Cășaru – Coordonator programe, Fundația Comunitară Buzău (Buzău), Natalia Bejan – Director Executiv, Startup Moldova (Chișinău), Oana Mîndruț – Formator, Președinte Life Education for All (Cluj-Napoca), Monica Costea – Organizator și facilitator experiențe de învățare (Iași), Silvia Petre – Președinte, Asociația Pro Xpert (Râmnicu Vâlcea), Cristina Radu – Fondator, LOOMescu (Sibiu), Andreea Iager-Tako – Founder Centrul Cultural PLAI (Timișoara).

Citeste și:  Studiu LEGO: Creativitatea fetelor este afectată de la vârste fragede de presiunea perfecțiunii și de prejudecățile lingvistice

Aceștia se vor implica mai departe în pregătirea și promovarea evenimentului pentru orașul lor, iar mai apoi vor livra timp de două zile câte un bootcamp. Fiecare ambasador va fi remunerat pentru contribuția sa, primind din partea Startarium și Impact Hub și un buget pe care să îl folosească în organizare și promovare.

Prima etapă a programului începe cu întâlnirea dintre ambasadori și echipele organizatoare

În data de 10 august va avea loc prima întâlnire de onboarding cu cei zece ambasadori, iar mai apoi, în perioada 31 august – 2 septembrie, aceștia vor participa alături de echipa Startarium și Impact Hub la Ambassadors Bootcamp, unde se va desfășura procesul de co-creare a proceselor de training și planificare a curriculumului livrat către organizații în toamna lui 2022.

Citeste și:  Italia, lasă-te surprinsă de România! | Ministerul Turismului derulează o nouă campanie outdoor de promovare a turismului, de această dată în Roma și Milano

Bootcamp-urile din toamnă vor avea loc în perioada 17 – 28 octombrie 2022. Organizațiile-beneficiar se vor putea înscrie curând pentru aceste bootcamp-uri, iar cele deja interesate își pot lăsa datele de contact în acest formular pentru a fi anunțate când pot aplica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.