Ambasadorul Austriei, în vizită la Prefectura Brașov

O vizită extrem de importantă pentru Brașov a avut loc astăzi la Prefectură: este vorba despre Excelența Sa Ambasadorul Austriei la București, Isabel Rauscher. Ambasadorul Austriei a acceptat pentru prima oară să viziteze Brașovul într-o vizită oficială, o vizită mijlocită de Forumul German prin reprezentantul acestei formațiuni, consilierul local Cristian Macedonschi. Ambasadorul Austriei s-a arătat extrem de interesat de stadiul lucrărilor la obiectivele importante ale Brașovului, care ar putea pune bazele colaborării pe toate planurile între județul nostru și localitățile din Austria. În acest sens, autostrada Brașov – Pitești și Aeroportul de la Ghimbav au fost obiectivele care i-au stârnit interesul oaspetelui Brașovului. Gazda ambasadorului, prefectul Marin Rasaliu, i-a prezentat ambasadorului Austriei stadiul obiectivelor de interes și oportunitățile pe care Brașovul le oferă pe toate planurile.

„Am fost în Brașov în repetate rânduri, în vizite private, fiind o localitate aproape de București, dar este pentru prima oară când mă aflu aici într-o vizită oficială. Am găsit oameni minunați, ospitalieri și sunt impresionată de modul în care s-a dezvoltat Brașovul. De câte ori vin la Brașov văd noi schimbări în bine. Este o mare plăcere să mă aflu aici de fiecare dată”, a declarat E.S. Isabel Rauscher la finalul vizitei.

Prefectul Marian Rasaliu a declarat la finalul întâlnirii: „Am avut onoarea să primim în vizită pe E.S. ambasadorul Austriei la București. I-am prezentat proiectele de dezvoltare ale județului Brașov, unde suntem și unde vrem să ajungem din acest punct de vedere. Am discutat despre necesitatea celor trei investiții prioritare de care județul are nevoie – aeroport. autostradă, spital regional, precum și despre oportunitățile în turism, invitându-i pe cetățenii austrieci să ne viziteze pe tot parcursul anului. Austria este preferată de brașoveni mai mult iarna. Noi îi așteptăm pe austrieci la noi atât iarna, cât și vara, pentru că aici avem 365 de zile potrivite pentru turism în Brașov. Excelența Sa a recunoscut că i-a plăcut foarte mult ceea ce a găsit aici, considerând oportune toate investițiile care sunt deja în derulare la Brașov”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.