Ambasadorul Austriei la București s-a întâlnit cu primarul Allen Coliban. Ce au discutat cei doi?

Primarul Allen Coliban a primit astăzi vizita Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Austriei la București, Excelența Sa doamna Adelheid Folie, aflată în prima sa vizită oficială la Brașov.

„Am vizitat Brașovul pentru prima dată, a fost prima mea vizită oficială aici. Am văzut destul de mult din acest oraș frumos care are atât de multe locuri minunate. Am văzut, desigur, faimoasa Biserică Neagră și am făcut o plimbare în jurul zidului vechi al orașului. Şi în afară de asta, desigur, am avut întâlniri interesante cu primarul dumneavoastră, Allan Coliban şi, de asemenea, cu vicepreşedintele consiliului județean Zoltan Szenner, și am vorbit despre domenii importante de cooperare bilaterală. Desigur, vom continua discuțiile noastre. Aștept cu nerăbdare să vin înapoi la Brașov“, a declarat Excelența Sa.

Programul oficialului austriac include discuții cu oficialitățile locale, dar și participarea la Austrian Round Table Wintersports, o conferință la care primarul Allen Coliban a fost invitat pentru a deschide lucrările. Conferința se desfășoară în Poiana Brașov și are ca subiect sporturile de iarnă și turismul, la care vor participa firme ofertante de servicii și tehnologii pentru stațiunile de ski și de sporturi de iarnă, cum ar fi: producători de instalații pe cablu pentru ski, producători de zăpadă artificială, producători de soft, ofertanți de servicii pentru stațiile de meteorologie, etc. Tot în această perioadă are loc și Cupa de Schi Austriacă, aflată deja la a 11-a ediție.

Citeste și:  Caravana Shakespeare sosește la Brașov și aduce, în premieră, „Operele complete ale lui Shakespeare”

„Astăzi, cu ocazia vizitei diplomatice a Excelenței Sale, Ambasadorul Austriei în România, la Brașov, am avut șansa să discutăm despre istoria relațiilor diplomatice dintre Brașov și Austria, cu precădere înfrățirea cu orașul Linz, dar și despre teme importante și actuale pentru noi, respectiv implicarea Ambasadei Austriei în viitoarea ediție a Forumului Orașelor Verzi din luna septembrie, despre provocările reprezentate de schimbările climatice și cum se adaptează stațiunile montane la acest nou context, inclusiv studiile pe care urmează să le facem cu privire la posibilitățile de extindere a domeniului schiabil, dar și tot ceea ce reprezintă provocare de reabilitare, renovare și de împrospătare a imaginii Centrului Vechi – mă refer aici la viitorul concurs de soluții privind Piața Sfatului dar și la felul în care reabilităm fațadele clădirilor monument istoric. Toate acestea sunt teme pe care le-am găsit ca oportunități de colaborare și pe care le vom dezvolta în viitoare întâlniri“, a declarat primarul Allen Coliban.

Citeste și:  Pompierii brașoveni se antrenează pentru a lupta cu flăcările: un nou poligon de antrenament la Făgăraș

Austria are o experiență bogată și know-how în sectorul GreenTech, de neegalat oriunde în lume: nenumărate inovații, tehnologii și lideri de piață din domeniile energiei regenerabile, a eficienței energetice și tehnologiilor de mediu sunt acasă în Austria. Inovațiile „made in Austria” în protecția climei și a mediului înconjurător au un efect pozitiv direct asupra economiei, de care beneficiază și clienții internaționali ai furnizorilor de soluții austriece.Companiile din Austria oferă soluții practice care se concentrează întotdeauna pe un management durabil și o economie circulară funcțională. În acest context, sprijinul și implicarea Ambasadei Austriei în organizarea ediției din acest an a Forumului Orașelor Verzi – prin facilitarea invitării unor speaker-i austrieci cu expertiză în domeniile protecției mediului, sustenabilității, precum și în domeniile conexe – ar fi deosebit de .utile.

Un alt subiect al discuției s-a axat pe expertiza austriacă în managementul zonelor verzi din apropierea regiunilor turistice, context în care primarul Allen Coliban a amintit de Parcul Natural Brassovia și a solicitat de asemenea sprijin din partea ambasadei.

Citeste și:  Biciclete gratuite pentru elevii din Cristian! Primăria investește 650.000 de lei pentru a-i pune pe elevi în mișcare

Și în domeniul dezvoltării bazelor sportive pentru sporturile de iarnă ajutorul și expertiza partenerilor austrieci ar fi utile, în contextul în care Brașovul își dorește să candideze la organziarea Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret, din 2028.

E.S. Dna. Adelheid Folie este Șef de Misiune şi Ambasador al Republicii Austria în România începând din 1 septembrie 2021. Anterior a ocupat funcţia de Director General Adjunct (Ambasador) al Departamentului pentru Afaceri Europene (2019-2021) şi Director al Departamentului Coordonare UE în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Austriei (2017-2021), după ce anterior a lucrat tot în Ministerului Afacerilor Externe la Viena.

În serviciul diplomatic, Excelența Sa a lucrat ca ministru plenipotenţiar (Adjunct Şef de Misiune) la Ambasada Austriei din Den Haag, Olanda (2010-2014) şi la Ambasada Austriei din Praga, Cehia (2006-2010), precum şi ministru consilier la Ambasada Austriei din Berna, Elveţia (2003-2005).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.