Ambasadorul Marii Britanii și Comisarul britanic pentru Comerț cu Europa au vizitat ieri Brașovul

Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, ES Andrew Noble, și Chris Barton, Comisarul pentru Comerț cu Europa al Marii Britanii au vizitat ieri Brașovul și au avut o discuție cu primarul municipiului Allen Coliban despre planurile municipalității de dezvoltare pentru turism, educație, infrastructură și mobilitate. La întâlnire au mai participat regizorul Charley Ottley, cetățean de onoare al Brașovului, și viceprimarul municipiului Flavia Boghiu.

Colaborarea cu municipalitatea și relațiile comerciale dintre companiile britanice și cele din Brașov au fost principalele teme discutate. Potrivit comisarului Chris Barton, care este preocupat de încurajarea relațiilor Marii Britanii cu Europa, pașii de urmat sunt eliminarea barierelor comerciale, refacerea lanțului de aprovizionare cu Marea Britanie și atragerea de investitori.

Ambasadorul Marii Britanii, cunoscător al zonei Brașovului, unde a declarat că se simte ca acasă, a asigurat că există foarte mult potențial de colaborare cu companii britanice, care pot oferi consultanță și servicii de înaltă calitate pentru dezvoltarea municipiului. „Am vizitat Brașovul pentru prima oară acum 40 de ani și mă bucur să revin într-o perioadă de dezvoltare a orașului; sunt multe idei pentru un oraș mai «green», mai modern, mai dezvoltat pentru cetățeni și pentru cei care vor veni la Brașov. Este un oraș extrem de frumos, istoric, minunat pentru turiști și am avut o discuție cu domnul primar care m-a bucurat foarte mult. Dezvoltarea orașului este foarte importantă. Sigur că vrem toți să păstrăm atmosfera orașului, dar în aspecte ca sănătatea publică, transportul, turismul sunt extrem de multe posibilități pentru o experiență chiar mai frumoasă decât avem deja. Și sunt instituții, companii britanice care sigur doresc să se implice în această dezvoltare la Brașov. Noi, ambasada britanică, vom avea discuții cu colegii noștri, să fim siguri că toată lumea știe ce se face în acest oraș și cum să fie un partener al Brașovului. De asemenea, am discutat și despre relația istorică între Leeds, care este un oraș mare în regiunea mea din Anglia, și Brașovul, și aș dori foarte mult ca această relație să se dezvolte cu adevărat în viitor”, a declarat ES Andrew Noble, aflat în a doua sa vizită oficială la Brașov, deși vizitează orașul foarte des împreună cu familia.

Citeste și:  Serviciul Uber Green se lansează în Brașov. Compania aniversează 6 ani de eco-mobilitate în România

Brașovul este înfrățit cu orașul britanic Leeds de mai bine de 10 ani, însă cooperarea dintre cele două orașe a fost destul de puțin activă sau vizibilă, iar ambasadorul Marii Britanii dorește să impulsioneze această relație.

La rândul său, primarul Allen Coliban a identificat domenii de colaborare precum sănătatea, mobilitatea și producerea de energie verde. „Pentru mai multe proiecte de amploare demarate vom avea nevoie de calitate și de viteză în execuție. Mă refer aici la realizarea parcului fotovoltaic pentru acoperirea nevoilor de energie electrică pentru municipiu, dar și la construirea Spitalul de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase din fonduri obținute prin PNRR. Suntem mai mult decât deschiși să colaborăm cu companii care au experiență în astfel de proiecte, pentru că avem numai de câștigat din astfel de parteneriate”, a explicat primarul Allen Coliban.

Citeste și:  Ilie Năstase vine la Brașov pentru premiera documentarului NASTY! Astăzi, la Cinema One și Cinema City

După întâlnirea de la sediul primăriei, delegația britanică a vizitat CATTIA (Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri). Aici a fost prezentată platforma investbrasov.org, dedicată potențialilor investitori strategici și s-au purtat discuții despre strategia de dezvoltare a Brașovului cu reprezentanții Agenției Metropolitane Brașov și ai Asociației Metropolitane pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.