Amendă record primită de Primăria Săcele care a lăsat persoanele cu handicap în ploaie

Primăria din Săcele a primit o amendă uriașă pentru că a lăsat persoanele cu dizabilități să aștepte autobuzul în ploaie. Primăria a trecut la modernizarea stațiilor de autobuz din municipiu fără să amenajeze însă refugii pentru persoanele cu dizabilități.

Oamenii cu probleme locomotorii care sunt imobilizați în cărucioare nu au acces sub construcțiile din stații. Din această cauza, săcelenii cu dizabilități stau în ploaie și așteaptă sosirea mijloacelor de transport în comun.

Problema a fost sesizată la Curtea de Conturi care a constatat că noile refugii ale Primăriei Săcele nu respectă legislația în vigoare.

A fost sesizată și Autoritatea pentru Protecția Consumatorului Brașov care a efectuat un prim control la sfârșitul lunii iunie. Inspectorii ANPC au dat o somație primăriei prin care au cerut să remedieze neregulile.

Citeste și:  Alarmă în creștere: Peste 100.000 de intervenții ale polițiștilor în cazuri de violență domestică în 2023

„Din păcate primarul din Săcele a ales să sfideze avertismentul nostru. Nu s-a conformat, astfel că am sancționat primăria cu suma de 40.000 de lei. I-am dat un nou termen pentru soluționarea acestui neajuns. Din păcate constatăm că municipalitatea continuă amenajarea acestor refugii care nu respectă legea. Este incredibil că se întâmplă așa ceva, este o chestiune de umanitate în primul rând, primarul trebuia să se găndească la persoanele cu handicap ca om, măcar, dacă nu ca primar. Nu pot să înțeleg această înverșunare. Noi așteptăm ca Primăria Săcele să se conformeze noului termen dat. Următoarea amendă va fi de 100.000 de lei și o serie de măsuri complementare”, ne-a declarat șeful Corpului de Control al ANPC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.