Amendat de jandarmii locali, după ce a abandonat deșeuri provenite din construcții pe un teren aflat în apropierea râului Olt

În data de 20 septembrie, echipajul de jandarmi aflat în misiunea de menținere a ordinii publice în municipiul Făgăraș, a surprins un bărbat care descarca dintr-o autoutilitară deșeuri provenite din construcții.

Deșeurile au fost descărcate pe un teren și pe un drum secundar, ambele aflate în apropierea râului Olt.

,,Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amenda în valoare de 10000 lei în conformitate cu OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, iar în baza acelorași prevederi legale s-a aplicat sancțiunea complementară de confiscare a autovehiculului.

Totodată bărbatului i-a fost adus la cunoștință faptul că în sarcina sa revine și ridicarea deșeurilor abandonate, curățarea terenului și eliminarea acestora conform legislației în vigoare.

Citeste și:  Elevii din Ploiești blocați în gara din Buda în timpul călătoriei către Brașov în „Săptămâna Verde”

Instituția noastră manifestă toleranță zero pentru astfel de acțiuni și acordă o importanță deosebită acțiunilor care privesc protejarea mediului, atât prin sancționarea celor care încalcă legea, dar și prin participarea activă în acțiuni de ecologizare, colectare selectivă a deșeurilor sau plantarea de arbori’’,a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Brașov, căpitan Luiza Dănilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.