Amenzi de peste 117.200 de lei, în urma unor noi acțiuni desfășurate de către polițiștii brașoveni

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, împreună cu polițiști din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Brașov, au organizat și desfășurat noi acțiuni, în sistem integrat, ce au avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, prevenirea și combaterea conducerii autovehiculelor de către conducători auto aflați sub influența alcoolului, menținerea ordinii și siguranței publice, combaterea faptelor antisociale, protejarea fondului piscicol și forestier. De asemenea, au fost desfășurate activități specifice în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători, acționându-se și în zona trecerilor la nivel cu calea ferată pentru prevenirea accidentelor soldate cu victime și/sau pagube materiale însemnate.

Citeste și:  Marșul bicicliștilor revine pe străzile Brașovului!

Astfel, la data de 12 august 2021, în intervalele orare 07.00 – 09.00 și 17.00 – 19.00, au acționat 100 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră și poliţie transporturi, fiind utilizate aparatele Trucam și Autovision, precum și aparatele DrugTest și alcooltestele.

Pentru abaterile constatate, polițiștii brașoveni au aplicat 269 de sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, respectiv pentru nerespectarea regimului legal de viteză, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și alte abateri prevăzute de alte acte normative.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de peste 117.200 lei.

Citeste și:  Primăria va construi o nouă grădiniță prietenoasă cu mediul în cartierul Tractorul

De asemenea, polițiștii au reținut 34 permise de conducere, dintre acestea 13 fiind pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 5 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 16 pentru săvârșirea altor abateri la regimul rutier.

Totodată, polițiștii au reținut 8 certificate de înmatriculare și au constatat 4 infracțiuni, dintre acestea 2 infracțiuni la regimul rutier, respectiv conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și 2 infracțiuni de altă natură. În toate cele patru cazuri au fost întocmite dosare penale instrumentate sub coordonarea unităților de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Pe linie silvică, polițiștii au confiscat cantitatea de 8 mc material lemnos, valoarea acestuia fiind de 1.100 lei.  De asemenea, au fost verificate 12 obiective privind respectarea normelor legale referitoare la sistemele de securitate.

Citeste și:  Evenimente dedicate Sărbătorilor Pascale, la Opera Brașov

Reamintim faptul că, scopul tuturor activităților desfășurate de către polițiștii brașoveni nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu va fi tolerată nicio abatere de la lege.

Siguranța tuturor cetățenilor reprezintă o prioritate pentru Inspectoratul de Poliție Județean Brașov!

Fiți responsabili în trafic și adoptați întotdeauna o conduită preventivă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.