Amenzi în valoare de 27.260 de lei, în urma acțiunilor de ordine și siguranță publică din ultimele 24 de ore ale politiștilor brașoveni

Ieri, 12 mai 2021, în intervalele orare 07.00-09.00 și 16.00-18.30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secțiile 1-5 Poliție, Biroul de Investigații Criminale, Serviciul Criminalistic Brașov, împreună cu polițiști locali, au organizat și desfășurat acțiuni reactiv-preventive, cu efective mărite, pe raza municipiului Brașov, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

În cadrul activităților desfășurate au fost angrenate 70 de forțe de ordine, care au legitimat aproximativ 300 de persoane.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 145 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 97 fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 35 aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 13 pentru nerespectarea altor acte normative în vigoare.

Citeste și:  Ziua Internațională a Proprietății Intelectuale la Centrul Cultural Reduta, vineri, 26 aprilie

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 27.260 lei.

 Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii brașoveni au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Foto. Imagine din arhivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.