Amenzi uriașe pentru proprietarii care nu-și curăță terenurile de ambrozie

Terenul din proximitatea pieței en-gros Stupini a fost salubrizat, după somația transmisă de polițiștii locali de la Biroul Activitate Comercială și Protecția Mediului. Proprietarul și-a curățat zona în doar de trei zile de la „vizita” agenților. Cu ocazia monitorizărilor efectuate în teren cu privire la conformarea celor depistați cu depozite ad-hoc de deșeuri, polițiștii au identificat existența unor suprafețe afectate de ambrozie, în câteva zone din oraș.
Așadar, agenții le-au pus în vedere proprietarilor să își curețe terenul de buruiana considerată periculoasă pentru sănătate, din cauza alergiilor pe care le provoacă.
Potrivit Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, proprietarii sau administratorii care nu înlătură ambrozia de pe terenurile pe care le dețin riscă amenzi între 750 lei şi 5.000 de lei pentru persoanele fizice, respectiv între 5.000 lei şi 20.000 de lei pentru persoanele juridice. Acesta este motivul pentru care polițiștii locali de la Biroul Activitate Comercială și Protecția Mediului recomandă tuturor proprietarilor sau deținătorilor de terenuri să întreprindă acțiuni pentru combaterea și distrugerea buruienii ambrozia. Cetăţenii care doresc să semnaleze anumite zone unde crește această plantă dăunătoare sănătății au la dispoziţie numărul de telefon: 0268.954 şi adresa de e-mail dispecerat@politialocalabrasov.ro.

Citeste și:  Raliul Harghitei powered by Toyota deschide sezonul național de raliuri pentru al doilea an consecutiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.