ANAF, cu ochii pe cei care fac bani din online. Toți trebuie să plătească taxe la stat

Creatorii de conținut au intrat în vizorul Fiscului. De la vloggeri, bloggeri și până la youtuberi, toți cei care își câștigă existența din online trebuie să plătească taxe la stat. Controalele au început de anul trecut, iar inspectorii ANAF au descoperit că unii nu și-au declarat venituri de milioane de lei. Controlați sunt artiștii muzicali, influencerii sau youtuberii cu sute de mii de vizualizări.

Românii care fac bani din rețelele sociale, online, trebuie să știe că au de respectat un cadru fiscal în vigoare. Ca orice altă activitate care aduce bani, și aceasta trebuie să fie impozitată, iar beneficiarul trebuie să achite anumite dări către stat, în caz contrar fiind pasibil de sancțiunile prevăzute de lege.

Citeste și:  Alexandru Tomescu aduce magia viorii Stradivarius la Brașov în cadrul Turneului Internațional Stradivarius 2024

Anul trecut, inspectorii ANAF au constatat că 35 de persoane care au obținut aproximativ 26,33 de milioane de lei nu și-au declarat veniturile.

„ANAF se adaptează evoluției tehnologiei și verifică veniturile obținute din activități specifice mediului online, precum monetizarea publicării de conținut multimedia pe website-uri, rețele de socializare și platforme audio-video (Facebook, YouTube s.a.), sau din vânzarea de programe/aplicații software pe platforme dedicate, precum Google Play Store. Astfel, de la începutul anului 2021, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF au inițiat controale pentru verificarea veniturilor persoanelor care desfășoară astfel de activități. Până în prezent, s-a constatat că 35 persoane au obținut venituri de cca 26,33 milioane lei, pe care au omis să le declare, parțial sau integral. Pentru recuperarea obligațiilor fiscale nedeclarate au fost emise deja decizii de impunere”, transmite instituția.

Inspectorii antifraudă fiscală vor continua să verifice veniturile obținute din activități specifice mediului online pentru asigurarea creșterii gradului de fiscalizare și a conformării voluntare în rândul tuturor categoriilor de contribuabili.

Citeste și:  Prima zi din minivancață a decurs în siguranță, datorită măsurilor preventive adoptate de structurile MAI

ANAF recomandă tuturor celor care desfășoară, sau intenționează să înceapă, o astfel de activitate, să se asigure că declară și achită toate obligațiile fiscale datorate bugetului de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.