Analiza INSCOP: Mircea Geoană ar obține victoria în primul tur al alegerilor prezidențiale. Cu cine ar concura în turul doi

Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, ar câștiga primul tur al alegerilor prezidențiale, urmat de Marcel Ciolacu și George Simion, conform unui sondaj INSCOP care măsoară intenția de vot pentru alegerile prezidențiale, potrivit Digi24.

Sondajul, care a fost realizat între 14 februarie și 5 martie, evaluează opiniile publicului despre personalitățile politice și candidații principali la alegerile prezidențiale din acest an. Mircea Geoană, Laura Codruța Kovesi și Emil Boc sunt printre cei mai importanți politicieni. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă sunt, de asemenea, printre cei cinci politicieni preferați de români.

Mircea Geoană ar obține cel mai bun rezultat din postura de candidat independent în primul tur al alegerilor prezidențiale. Marcel Ciolacu, candidatul PSD, ar intra în turul doi.

Citeste și:  "Ziua Părinţilor de Îngeri", care comemorează copiii decedaţi la naştere sau până la împlinirea vârstei de 18 ani, va fi marcată anual pe 15 octombrie

În plus, sondajul realizat de INSCOP prezintă și patru scenarii pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

În privința alegerilor parlamentare, PSD conduce în intenția de vot, urmat de PNL și AUR.

Sondajul a fost realizat în perioada 14 februarie -5 martie, pe un eșation de 2.000 de respondenți, metoda folosită fiind interviul față în față. Marja de eroare este de +-2,2%.

Sursa, Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.