ANCHETĂ la Spitalul de Copii Brașov: Doi bebeluși au murit

Anchetă deschisă de procurori, după ce doi bebeluși de două luni și jumătate din Rupea au murit, astăzi, la Spitalul de Pediatrie Brașov.

Cei doi bebeluși gemeni, frate și soră au fost internați săptămâna trecută la spital din cauza unei răceli.

Luni, medicii le-au dat drumul acasă, considerând că starea lor de sănătate s-a ameliorat. În această dimineață, copiii abia mai respirau. Părinții au sunat la 112 și au cerut ajutor pentru că micuți abia mai respirau.

La scurtă vreme după ce au ajuns la spital unul dintre copii a murit. la câteva ore distanță și cel de-al doilea.

Medicii spun că cei mici prezentau o insuficiență cardiacă accentuată și o pneumonie severă.

Citeste și:  Muzeul de Artă Brașov lansează o nouă serie a evenimentelor „Re:Imagine Brașov” în anul 2024

Corpurile neînsuflețite ale bebelușilor au fost transportate la Laboratorul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea au deschis un dosar de cercetare în acest caz.

UPDATE

„La data de 13 februarie a.c., în jurul orei 06,15, Inspectoratul de Poliție Județean Brașov a fost sesizat prin apel SNUAU 112, cu privire la faptul că un copil în vârstă de 2 luni și 2 săptămâni a decedat la domiciliul său din localitatea Apața, jud. Brașov. La fața locului a intervenit un echipaj medical care a constatat decesul, cadavrul fiind preluat și transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală Brașov pentru efectuarea autopsiei și stabilirii cauzei reale a decesului.
Ulterior, la data de 13.02.2020, în jurul orei 16,00, IPJ Brașov a fost sesizat de către reprezentanți ai Spitalului de Copii Brașov cu privire la faptul că sora geamănă a minorului anterior menționat, a fost adusă la această unitate medicală în jurul orei 12,15, decedând la scurt timp după ce a fost adusă.
În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că ambii minori au fost spitalizați la Spitalul de Copii Brașov în perioada 02.02.2020 – 11.02.2020. Polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz – Postul de Poliție Apața efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, a declarat Alina Ivan, purtătorul de cuvânt IPJ Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.