Andrei și Dan Gîrtofan, rivali și la Raliul Iașului

Raliul Iașului 2022 aduce un nou „duel” în familie, între Andrei și Dan Gîrtofan. După ce în Bucovina cei doi membri ai ProRally Team Brașov au terminat pe podium pe asfalt, acum macadamul este cel care îi va aduce față-n față. Aflat pe poziția a doua în clasamentul general, Andrei, secondat de Doru Vraja, caută să acumuleze cât mai multă experiență pe macadam la volanul Škodei Fabia Rally2, dar și să obțină un rezultat care să-i mențină, acolo, în top.

„Am efectuat o parte din recunoașteri și pot să spun că și mie și lui Doru ne plac mult probele de la Iași. Sunt probe cu un macadam bun, dar și de mare viteză. Avem și celebrele «săritoare» de pe Dobrovăț, care adună în fiecare an foarte mulți fani, astfel că se anunță un weekend foarte interesant. Din păcate, prognoza meteo este una împărțită, cu zile cu ploaie, dar și cu soare, astfel că suprafața de rulare va suferi unele modificări. Asta va adăuga însă un plus de spectaculuozitate unui raliu foarte frumos. Mă bucur că participă și tata la Iași. Va fi un nou «duel» între noi, de data asta pe macadam, unde el are mult mai multă experiență cu un material de concurs de top. Eu și Doru nu ne vom lăsa mai prejos și îi vom oferi lui, dar și celorlalți participanți la raliu, o replică pe măsură”, a declarat Andrei Gîrtofan.

Raliul Iașului reprezintă a doua prezență a lui Dan Gîrtofan în CNRB 2022. Din nou cu Tudor Mârza în dreapta, Giri își propune să le arate mai tinerilor săi rivali că încă mai are un cuvânt de spus în motorsport.

„Mă bucur că sunt din nou la volanul Škodei mele de curse și că pot participa la Raliul Iașului. A fost așa, o sumă de factori care s-au întâlnit și care mi-au permis să ajung aici, la Iași, în postura de competitor. Am avut noroc de noul partener, MRF Tyres, care căuta un om experimentat care să testeze anvelopele lor, apoi încă o dată am fost norocos că Tudor, prietenul și partenerul meu de mulți ani, era liber, astfel că am venit aici la Iași să mai bifăm un raliu frumos. Voi fi, de asemenea, alături și de Andrei și sperăm să avem un weekend reușit”, a declarat Dan Gîrtofan.


Andrei și Doru, respectiv Dan și Tudor sunt susținuți în sezonul 2022 de Dinamic ’92, MRF Tyres, dar și de Pro-X, Aro Palace Hotel & Spa, Autochelu, MTS Print, Mobil 1 prin Lubexpert, Mipa și Presto și Peak Sport România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.