Angajat al CNAIR, mort pe DN1: Ce a păţit muncitorul

Un tânăr de 25 de ani care muncea la montarea parapeţilor despărţitori dintre sensurile de mers, pe DN1, între Ghimbav şi Codlea a murit pe luc după ce s-a electrocutat se pare la grupul generator care alimentează şantierul cu curent. Muncitorul este angajat al CNAIR. Imediat colegii din echipă au chemat SMURD-ul dar sosirea paramedicilor la faţa loculu a fost inutilă. Echipajul de paramedici nu a putut decât să constate decesul.

„În primul rând ne exprimăm regretul pentru cele întâmplate și suntem alături de aparținătorii persoanei decedate. Ținem, însă, să precizăm că echipa care lucra la montarea parapetelor de beton aparține unei firme care are un contract cu CNAIR, iar toate obligațiile din domeniul Sănătății și Securității în Muncă îi revin acesteia. Condițiile în care s-a întâmplat accidentul vor fi clarificate în urma anchetei organelor abilitate, respectiv Poliție și ITM”, ne-a declarat Robert Elekes, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov.

Citeste și:  Bursa Locurilor de Muncă Brașov revine pe 17 mai, la Casa Armatei

Polițiștii au deschis un dosar penal în cauză, sub aspectul comiterii infracțiunilor de neluarea măsurilor legate de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și ucidere din culpă, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Braşov, subcomisar Alina Ivan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.