Angajații Muzeului Satului Bran, protestează pentru salvarea instituției de cultură

Angajații Muzeului Satului din Bran protestează la această oră în fața instituției, acuzând o retrocedare falsă prin care se urmărește închiderea instituției. Potrivit protestatarilor, terenul pe care funcționează Muzeul Satului din Bran incomodează proiectul Dracula Land, astfel, că a fost trucată o retrocedare care are ca scop desființarea obiectivului cultural. Totul s-a făcut cu acordul Ministerului Culturii care are un interes straniu în închiderea Muzeului Satului de la Bran. 33 de anjagați ai muzeului, și mii de piese de tezaur și patrimoniu ar putea ajunge în stradă din cauza intereselor care susțin închiderea Muzeului Satului Bran.

„Înființat în 1960, muzeul riscă să fie demolat în urma unei false retrocedări îngăduite de minister, pentru a-l înlocui cu Dracula Land, proiect al unor străini.
Ministerul Culturii se preface că nu exista și demersurile ilegale ajunse la apogeu nu sunt verificate și împiedicate.
Soarta celor 33 de angajați, 18 monumente, a miilor de piese de patrimoniu și a tezaurului de pe teren sunt hotărâte de tot felul de juristi și alții care nu au legal această putere.
Și pentru ei e o provocare să evacueze patrimoniul statului pentru că nu le e ușor să găsească oameni care să riște închisoarea pentru interesele lor.
Sunt implicați mulți și sunt mulți bani în joc, fiind vorba de un hectar în cel mai aglomerat punct turistic din România.
Ducem vestea la minister, dar să o ducem și românilor, sa semnăm petițiile și să fim prezenți la protest!”, au scrus angajații instituției, pe pagina de Facebook.

Citeste și:  Ziua Internațională a Păsărilor va fi celebrată și la Grădina Zoologică din Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.