ANI: Dorin Senchetru, șeful ITM Brașov, în incompatibilitate!

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă și averea nejustificată sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 17 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010. Între acestea se numără și Dorin Senchetru, inspector șef ajunct în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brașov, aflat în stare de incompatibilitate și Melania Dermengiu, fost Consilier Local în cadrul Consiliului Local al Orașului Ghimbav, aflată în conflict de interese.

SENCHETRU DORIN, Inspector șef ajunct în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brașov

INCOMPATIBILITATE

În perioada 2017 – 2018, a exercitat simultan funcția publică de conducere de Inspector Șef Adjunct în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brașov și cea de expert tehnic judiciar în specializarea judiciară „Protecția muncii”, activitățile desfășurate fiind în legătură atât directă, cât și indirectă cu atribuțiile exercitate ca funcționar public, potrivit fișei postului.

Citeste și:  Taxă de liberă trecere pe anumite drumuri județene din Brașov, pentru maşinile de mare tonaj

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

DERMENGIU MELANIA, fost Consilier Local în cadrul Consiliului Local al Orașului Ghimbav, Județul Brașov

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În calitate de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local din data de 30 august 2017, în baza căreia între UAT Oraș Ghimbav, în calitate de instituție finanțatoare și Asociația Sportivă „Cetățenii Ghimbav”, reprezentată de soțul persoanei evaluate, în calitate de președinte, a fost încheiat un contract în valoare de 100.000 lei, privind finanţarea acţiunilor/activităţilor din cadrul unui program de drept privat, înființat în anul 2017 pe raza UAT Oraș Ghimbav.

Citeste și:  Kärcher a curățat Teatrul Sică Alexandrescu și Piața Sfatului din Brașov

De asemenea, persoana evaluată a participat la deliberarea și adoptarea altor cinci Hotărâri ale Consiliului Local din perioada 29 martie 2018 – 25 septembrie 2019, privind aprobarea Programului anual propriu pentru acordarea de finanţări nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, precum și privind aprobarea unui contract de finanţare cu asociația sportivă, în valoare de 170.000 lei.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 din Legea nr. 161/2003,coroborate cu dispozițiile art. 46, alin.(1)dinLegea nr. 215/2001, cu dispozițiile art. 2, alin. (1) şi art. 75, lit. a) dinLegea nr. 393/2004, precum şi dispozițiile art. 228, alin. (1), lit. a) din Ordonanța de urgență nr. 57/2019 privind Codul administrativ, dispoziții legale în vigoare pentru perioada supusă evaluării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.