Ania Cail: ‘Am muncit foarte mult iar dacă voi schia la nivelul meu, atunci ar trebui să fie un rezultat bun la Campionatul Mondial’

Schioarea Coronei, Ania Caill este optimistă la Campionatul Mondial de schi alpin, care se va desfășura în perioada 9-21 la Cortina D’Ampezzo, în Italia.

După o perioadă foarte stresantă pentru ea, Ania a declarat că este fericită că după o perioadă de incertitrudine, acum este se poate liniști și concentra doar la competiție. „Plec linistită spre Campionatul Mondial, pentru că era o acumulare de mult stres și sunt foarte fericită că voi fi acolo, în această mare competiție, pentru care mă pregătesc de multă vreme. Pentru mine, acesta este obiectivul principal al acestui sezon, mai ales că la Campionatul Mondial este una dintre pârtiile mele favorite și abia așteptam să ştiu că voi fi acolo. Asta e o mare bucurie, că voi fi la startul competiției, iar a doua mare bucurie este că am avut discuții cu mulți oameni importanți care mi-au arătat susținerea lor și care au proiecte mari în sport. Pe mine mă bucură enorm să văd că sportul are speranță”.

Ania Caill a spus că nu se teme de presiunea care va fi pe umerii ei la acest Campionat Mondial. „A fost un stres mai mare la Cupa Mondială pentru că au fost zile grele înainte să aflu ce se va întâmpla cu mine, zile în care mi se făcea rău la start din cauza presiunii. Aveam stresul să nu mă accindentez, să nu ies din cursă, să nu fac o prostie. Cred că la Campionatul Mondial voi fi mai relaxată, voi intra din nou în bula mea, cu focus total doar pe competiție și pe ce va urma și atunci voi fi bine. Îmi e greu să vorbesc acum despre un obiectiv la Mondiale, pentru că nu știu câte participante o să fie, ce număr de start o să am, dar ca în orice competiție, îmi doresc să fac tot ce pot eu mai bine. La schi e destul de greu să fii mulțumit de tot ce ai făcut într-o cursă, poate o zi, două, trei, poți spune că ești mulțumit într-o cursă, dar în rest mereu vei considera că puteai mai bine. La Campionatul Mondial, tot ce îmi doresc este să ajung jos și să pot spune că am făcut tot ce am putut eu mai bine, că am schiat perfect și că acesta este nivelul meu. Și atunci dacă este bine, mă voi bucura, dacă nu este ce mi-am dorit, voi continua să muncesc și mai mult. Dar oricum, la cât am muncit și la cât o să muncesc până la start și dacă voi schia la nivelul meu, atunci ar trebui să fie un rezultat bun”.

Citeste și:  Corona Braşov câştigă Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi realizează o triplă istorică!

Schioarea Coronei va participa spre finalul lunii februarie şi la etapa de Cupă Mondială de la Val di Fassa. „După Mondial este stabilit ca în perioada 24-28 februarie, să mergem Cupa Mondială la Val di Fassa în Italia, și aici fiind o alta pârtie care mie îmi place foarte mult și de asemenea, și acolo îmi doresc să obțin cât mai mult. Din păcate, din cauza faptului că actuala ediție de Campionat Mondial este programată în aceeași perioadă cu o etapă de Cupa Europei, atunci nu am cum să merg la aceasta din urmă, astfel că, în aceste condiţii, clasamentul pe care l-am avut anul trecut, nu va fi așa de relevant pentru că nu am participat la toate etapele,dar pentru noi Campionatul Mondial a fost principalul obiectiv și chiar Cupa Mondială, acolo unde suntem cu un pas în față comparativ cu anul trecut, și de aici și speranțele mele la un rezultat bun”, a spus Ania, care a mai subliniat faptul că fizic se simte foarte bine, chiar dacă a trecut pe final de an prin Covid19. „Fizic mă simt bine, am reușit să mă antrenez tot timpul, deși am avut Covid la începutul lui noiembrie și asta m-a afectat puțin. Încă am o tuse care mă mai deranjează puțin, dar sper să fiu complet bine curând”.

Citeste și:  Corona Braşov câştigă Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi realizează o triplă istorică!

Ioan Valeriu Achiriloaie, antrenorul Aniei Caill a spus la rândul lui că presiunea din acest moment îi motivează și că el speră ca la Mondiale, Ania să intre în top 25, dacă nu chiar în top 20. „Acum este în regulă, suntem liniștiți, este însă adevărat că acum poate fi o presiune în plus, pentru că toată lumea va fi cu ochii pe noi și va aștepta aceste Mondiale pentru a vedea ce face Ania, dar asta ne place, este o presiune care ne motivează. De asta facem sport, pentru ca lumea să se uite la noi și să bucurăm oamenii. Ania a avut într-adevăr o perioadă stresantă, la Crans-Montana i se făcea fizic rău înainte de concurs, de la stres. Acum însă, totul a trecut, mergem liniștiți la această competiție și suntem încrezători. Aniei îi place pârtia, este una dintre pârtiile ei preferate din lume, iar asta te ajută foarte tare ca sportiv, să știi că vei concura într-un loc care îți place, cu o atmosferă bună, câteodată toate acestea sunt mai importante și cântăresc mai mult decât un antrenament bun. Este greu să vorbesc despre obiectiv la Campionatul Mondial, dar pot spune că ne dorim un top 25 sau chiar 20, depinde foarte mult și de lista de start. Oricum, indiferent de ea, eu sunt convins că Ania poate face un rezultat bun pentru România”.

Citeste și:  Corona Braşov câştigă Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi realizează o triplă istorică!

Ioan Valeriu Achiriloaie a mai adăugat că acum nu mai are emoţii în ceea ce priveşte pregătirea Aniei, aşa cum se întâmpla în primul an în care i-a fost antrenor. „La început ne-a fost destul de greu, pentru că era primul meu an de antrenorat și nu eram atât de sigur pe mine. Nici Ania nu era atât de sigură pe ce știu eu ca antrenor, pentru că una e să fii sportiv și alta antrenor. Odată cu rezultatele bune și progresul pe care îl vedem amândoi la ea, am căpătat încredere că facem bine ce facem şi avem convingerea că suntem pe drumul cel bun”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.