Anisie: Sunt distribuite 43.455 de tablete. Au fost acoperite şi judeţele Braşov, Prahova, Ilfov integral

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a anunţat, luni, că Inspectoratul Şcolar al municipiului Bucureşti a solicitat alocarea a peste 8.000 de tablete pentru elevii care fac cursuri online, precizând că vor mai fi cumpărate şi alte dispozitive în perioada următoare.

Monica Anisie a fost întrebată, luni, într-o conferinţă de presă, dacă se poate desfăşura în condiţii normale învăţământul online în Capitală şi dacă toţi elevii au dispozitive de pe care pot urmări cursurile.

“La nivelul Inspectoratului Şcolar al municipiului Bucureşti, ştiţi foarte bine că deja Ministerul Educaţiei a transmis ceea ce au solicitat ei, deci la nivelul Inspectoratului Bucureşti a existat o solicitare către Ministerul Educaţiei, solicitare încă din aprilie pentru a aloca 8.057 de tablete. Acestea au fost transmise către inspectorat şi inspectoratul a transmis către şcoli”, a afirmat Monica Anisie.

Citeste și:  Noaptea ca ziua la Complexul Sportiv Carpați din Brașov! Se montează stâlpii de nocturnă

Ea a precizat că vor fi mai cumpărate dispozitive de către unităţile de învăţământ şi în perioada următore.

“În acelaşi timp, complementar acestui proiect al Ministerului Educaţiei, proiect Şcoala de acasă, realizat numai pentru acei copii din mediile defavorizate, care nu au nici un dispozitiv electronic propriu, complementar acestui proiect au exista şi proiecte realizate de autorităţile publice locale sau iată proiectele Ministerului Educaţiei. Deci încă multe alte dispozitive vor fi achiziţionate pentru unităţile de învăţământ, chiar Inspectoratul deja se află în evaluarea acelor oferte pe care le-au depus furnizorii, evaluare pentru încă 1.760 de laptopuri şi 1.760 de camere web, această achiziţie realizându-se de către Inspectoratul Şcolar pentru stocul de rezervă, pentru a asigura pentru fiecare unitate de învăţământ dacă au nevoie un dispozitiv”, a explicat Anisie.

Citeste și:  Studiu LEGO: Creativitatea fetelor este afectată de la vârste fragede de presiunea perfecțiunii și de prejudecățile lingvistice

În aceeaşi conferinţă de presă, subsecretarul de stat Jean Badea, a declarat câte tablete au fost distribuite în ţară din proiectul celor 250.000 de dispozitive.

“Până la acest moment sunt deja distribuite 43.455 de tablete. Au fost acoperite şi judeţele Braşov, Prahova, Ilfov integral. Săptămâna aceasta, conform planului de distribuţie pe care îl avem vor mai fi livrate încă 20.815, adică în judeţele Harghita, Sibiu, Teleorman şi Dâmboviţa urmând ca din acest lot de 82.000, primele patru loturi, să se livreze în următoarea săptămână 18.000”, a explicat subsecretarul de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.