ANPC a oprit de la vânzare tone de lapte. Incredibil ce au descoperit inspectorii

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a controlat peste 700 de operatori economici din industria laptelui şi a constatat abateri la aproximativ 60% dintre aceştia.

ANPC a desfăşurat o serie de acţiuni de control, în perioada 27.05 – 07.06.2019, la nivelul întregii ţări, pentru a se asigura de respectarea prevederilor legale referitoare la comercializarea, etichetarea, prezentarea şi publicitatea laptelui de consum.

Au fost controlaţi 771 de operatori economici şi au fost constatate abateri la un număr de 454 dintre aceştia, însemnând o valoare de 58,9%. A fost verificată o cantitate de 64,5 tone de lapte de consum şi produse lactate, din care aproximativ 8,2 tone, însemnând 12,7%, nu se încadrau în prevederile legale.

Citeste și:  Human Mobile Devices a dezvăluit prima sa gamă de smartphone-uri sub brand propriu: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse

Inspectorii ANPC au oprit temporar de la comercializare circa 3,6 tone lapte de consum şi produse lactate în valoare de 32.900 lei până la remedierea neconformităţilor constatate. De asemenea, a oprit definitiv şi a scos din circuitul consumului circa 913 kg produse în valoare de 11.744 lei. Au fost aplicate de 638 sancţiuni contravenţionale, constând în 320 de avertismente şi 318 amenzi contravenţionale însumând 1.460.600 lei, pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.