Antreprenorii anticipează un nou val de scumpiri ale produselor şi serviciilor

Antreprenorii din România au preconizat că vor urma noi scumpiri ale produselor și serviciilor. Un sondaj recent realizat de Consiliul Naţional al IMM-urilor din România a dezvăluit că marea majoritate a antreprenorilor români anticipează scumpiri de până la 30%.

„Întrebaţi dacă, în contextul actual, anticipează noi scumpiri ale produselor/serviciilor lor, 92,5% din antreprenori au răspuns că =DA=. Dintre antreprenorii care au răspuns cu „Da” la întrebarea anterioară, 77,1% vor creşte între 10-30%, 14,3% vor creşte sub 10% şi 8,6% vor creşte sub 10%”, se arată într-un comunicat al CNIPMMR transmis luni Agerpres.

Aproape jumătate susţin că au posibilitatea creşterii salariului minim al angajaţilor lor cu 200 lei neimpozabili, iar restul că nu pot acorda aceşti bani invocând cheltuielile prea mari cu energia şi combustibilul, menţinerea competitivităţii în cadrul unor contracte semnate sau creşteri salariale acordate anterior.

Citeste și:  Performanțe de excepție pentru juniorii Clubului Sportiv Dinamo București - Centrul Sportiv Brașov, la Campionatele Naționale de Copii și Juniori

Referitor la obiectivele oamenilor de afaceri pe termen scurt, 70% dintre ei au indicat menţinerea activităţii şi a angajaţilor la nivelul actual. Doar 5 procente au spus că vor diminua activitatea firmei.

Sondajul a fost realizat de Consiliul Naţional al IMM-urilor în perioada 10 – 18 mai 2022, cu scopul de a identifica opinia antreprenorilor cu privire la contextul economic actual şi gradul de încredere al IMM-urilor în instituţiile de reprezentare. La sondaj au răspuns 2835 de antreprenori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.