Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare. Nu vom avea taxe noi!

Liderii PNL și PSD dau asigurări că anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, deci nu vor exista taxe noi. Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu admit însă că la Ministerul de Finanțe se fac analize și scenarii cu privire la o eventuală schimbare a Codului Fiscal.

„Nu putem discuta azi de taxe care să vină peste noapte”, a subliniat Nicolae Ciucă, în contextul în care liderul PSD, Marcel Ciolacu, a pledat recent pentru renunțarea la cota unică de impozitare. „Am stabilit ca la nivelul Ministerului Finanțelor să avem o analiză care ulterior va fi discutată și dezbătută cu reprezentanții instituțiilor de specialitate, ai mediului de afaceri și vom căuta ca prin măsurile pe care le vom lua să asigurăm o optimizare a mediului fiscal. Nu cred că în momentul de față trebuie să vorbim de taxe noi, de alte măsuri. Ca atare, odată ce la Ministerul Finanțelor se vor finaliza aceste analize și dezbaterile, vom anunța măsurile”, a mai spus premierul.

Citeste și:  Brașoveanul Ovidiu Gârbacea onorat cu Ordinul Excelență Olimpică de către COSR

Liderii PSD și PNL au precizat că orice modificare a Codului Fiscal va fi mai întâi discutată cu partenerii sociali și cu mediul de afaceri. Din opoziție, președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a susținut că, în loc să scadă cheltuielile statului, PSD și PNL vor să crească taxele și să introducă un impozit progresiv. În opinia USR, acesta reprezintă o povară suplimentară pe cei care fac performanță.

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.