(VIDEO) Apele au făcut prăpăd în țară: Bilanțul tragic al ultimelor ore

„În ultimele 24 de ore, pompierii, poliţiştii şi jandarmii au intervenit în 101 localităţi din 23 de judeţe, afectate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase. Au fost salvate patru persoane dintr-un autoturism în localitatea Lăpuşnic din judeţul Timiş, iar trei persoane au fost salvate în localitatea Stroeşti din judeţul Botoşani. Tot în judeţul Botoşani, în localitatea Câmpeni, un bărbat a fost salvat după ce tractorul în care se afla a fost luat de viitură”, se arată într-un comunicat al MAI.

În localitatea Bascov din judeţul Argeş, angajaţii MAI au evacuat 154 de copii de la grădiniţa cu program prelungit, din cauza apei din curtea unităţii de învăţământ, iar în localitatea Todireni din judeţul Botoşani 49 de persoane au fost evacuate preventiv la Căminul Cultural ca urmare a creşterii cotelor râului Sitna.

Citeste și:  Șase lanțuri hoteliere celebre își vor face apariția în Brașov
Salvarea din mijlocul apelor!

Un bărbat care voia să ajute localnicii loviți de inundații, a căzut pradă furiei apelor. Se afla singur în mijlocul șuvoiului, acuza dureri la o mână și era vizibil speriat! Ajutorul nu a întârziat să apară, pompierii acționând cu o barcă pentru salvarea acestuia!Ieri seară, un bărbat a fost luat cu tot cu tractor de viitura care s-a format pe râul Miletin, din localitatea Prăjeni, județul Botoșani. A rămas izolat pe tractorul răsturnat de curentul puternic al apei. Pompierii au fost salvarea lui! Bărbatul a fost recuperat și predat unei ambulanțe din cadrul serviciului județean de ambulanță pentru evaluarea stării medicale.În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit în 101 localități din 23 județe afectate de vremea rea. Au fost afectate 181 case, 12 anexe gospodărești, 162 beciuri/subsoluri, 569 curți, 5 clădiri aparținând unor instituții publice și 4 imobile aparținând unor operatori economici.

Опубликовано IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania Пятница, 7 июня 2019 г.

Au fost afectate 181 de case, 12 anexe gospodăreşti, 162 de beciuri/subsoluri, 569 de curţi, cinci clădiri aparţinând unor instituţii publice şi patru imobile aparţinând unor operatori economici.

Citeste și:  Spitalul Județean Brașov este într-o situație financiară dezastruoasă! Problema a ajuns în atenţia conducerii Consiliului Judeţean Braşov

Totodată, circulaţia rutieră este blocată, din cauza apei, aluviunilor şi a alunecărilor de teren, pe trei drumuri naţionale (DN 73D – Argeş, DN 12A – Botoşani, DN 17A – Suceava) şi patru drumuri judeţene (DJ 203K – Buzău, DJ 281B – Iaşi, DJ 609 – Timiş, DJ 205D – Vrancea).

În prezent, angajaţii MAI intervin pentru înlăturarea efectelor fenomenelor hidro-meteorologice în şapte judeţe.

Au fost transmise mesaje de avertizare pentru populaţie prin sistemul RO-ALERT la nivelul a opt judeţe, precizează MAI.

Joi seară, un bărbat a fost luat cu tot cu tractor de viitura care s-a format pe râul Miletin, din localitatea Prăjeni, județul Botoșani. A rămas izolat pe tractorul răsturnat de curentul puternic al apei. Pompierii au fost salvarea lui! Bărbatul a fost recuperat și predat unei ambulanțe din cadrul serviciului județean de ambulanță pentru evaluarea stării medicale, potrivit IGSU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.